Kategorier
Niklas Ståhlström Nyheter startsidan

Kroatien-England

Plats och tid: Luzjnikistadion, klockan 20.00

Två lag, som något överraskande befinner sig i semifinal, gör här upp om den sista finalplatsen. Kan kroaterna till skillnad från bland annat Sverige få bukt med engelsmännens fasta situationer och kan de hålla Harry Kane borta från straffpunkten?

England är extremt skickliga på att utnyttja svagheter hos sina motståndare. Mot Sverige tog de vara på Mikael Lustigs avstängning och nu mot Kroatien så finns det liknande svagheter att utnyttja. Kroaternas Strinic har haft problem på sin vänsterbacksposition och detta har Southgate med största säkerhet koll på. Det unga engelska landslaget har möjlighet att bli det första sedan 1966 att slippa offentlig förnedring i brittisk press, men det kommer nog krävas vinst här för det.

Kroatien imponerade stort i gruppspelet med sitt finurliga och vägvinnande passningsspel, men har haft det svårt i slutspelet. Det har krävts två straffsparksavgöranden för att ta sig fram till semifinalen och det känns lite som att Danmark visade världen hur man ska spela för att stoppa dem. England är en taktisk skicklig motståndare och har såklart scoutat kroaterna på sitt håll. Möjligen är de rutiga lite lättlästa och det kan fälla avgörandet här. Om England lyckas med uppgiften att neutralisera Modric och Rakitic i Kroatiens speluppbyggnad, så talar mycket för att det blir England som spelar final.

Jag tror att de fixar det, men tror ändå att det kommer krävas förlängning och eventuellt straffsparkar för att skilja lagen åt. Spel på oavgjort ger, i skrivande stund, en bit över 3 gånger insatsen.

888 Sport

4 svar på ”Kroatien-England”

Stängt för kommentering.