Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

ALLSVENSK PREMIÄR STUNDAR

Påskhelg och allsvensk premiär. Äntligen är det dags för världens roligaste liga. Roligast på grund av att den trots allt är mer öppen än många andra även om Malmö stått (och står?) lite i en klass för sig. Roligast också på grund av inramningen som är bra mycket bättre än i många andra ligor.

Att dra för stora växlar på försäsongen är sällan smart. Inte ens lagens insatser i Svenska Cupen kommer visa sig vara så avgörande då Allsvenskan ska summeras tror jag men jag är glad över vad mitt eget favoritliag, DIF, presterat hittills med 0 insläppta mål och som klara för final där Malmö väntar.

AIK har inte imponerat hittills men det är korkat och tro att de inte ska ligga i toppen i Allsvenskan tror jag. Vilket lag som helst hade haft problem med så mycket omkastningar i backlinjen och jag inbillar mig att man är ännu mer drabbad i en trebackslinje då man blir av med ledargestalter och drabbas av skador. AIK blir nog, tyvärr, att räkna med då spelet satt sig men det kan vara värt att spela emot dem så här i början av serien tror jag.

Jag tippar att AIK eller Malmö får lyfta bucklan i höst. Inget skrälltips direkt men det är de två lagen som har trupperna som fäller avgörandet över en lång säsong. Öppnare och mer ovisst är det om plats 3-5 där jag, om jag måste tippa, tror det kommer handla om Djurgården, Östersund och Häcken medan striden om att undvika nedflyttning kommer stå mellan Dalkurd, BP och Sirius. Bästa nykomling blir därmed, enligt mitt tips, Trelleborg. Resten lämnas otippade för det blir ändå bara ännu mera gissningar.

Premiäromgången innehåller en del intressanta spel. Jag tycker man kan chansa lite och gå emot AIK i deras hemmamatch då de tar emot Dalkurd. Det luktar 0-0 och en buande hemmapublik. Är inte det ett vårtecken säkert som något? Liten slant på Dalkurd kan också vara befogad tycker jag. De står i så högt odds och AIK har som sagt verkligen inte imponerat hittills.

Djurgårdens defensiv har sett grymt stark ut och X2 borta mot Östersund inte omöjligt på något vis.

Trelleborg tror jag slår Göteborg på ren motivation och glädje i den allsvenska återkomsten.

Lycka till vid eventuella lir!

/Frisken

Till sist: Djuuuuu!

Ett svar på ”ALLSVENSK PREMIÄR STUNDAR”

I like the valuable information you provide on your articles.
I will bookmark your weblog and test again right here frequently.

I am reasonably certain I will be told a lot of new stuff right right here!

Best of luck for the next!

Stängt för kommentering.