Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

ÄNTLIGEN!

2,371 dagar – så lång blev AIK:s svit mot DIF. Så lång tid tog det mellan två vinster och det har varit en sjukt jobbig påminnelse, inte bara för fansen tror jag utan även för spelarna, inför varje derby som spelats såväl i Solna som i Stockholm lagen emellan. Men igår var det alltså dags att bryta förbannelsen och inte fasen såg någon i DIF ut att vara rädda för spöken. Det var snarare de begravningsklädda spelarna i AIK som gjorde som uppträdde mer än lovligt virrigt i försvarsspelet vid båda baklängesmålen.

För DIF såg det bättre ut och trots att lagkapten Jonas Olsson tvingades byta på grund av känning/skada redan i den första halvleken såg det stabilt ut defensivt. Precis som det gjort under hela cupspelet.

Personligen har jag fortfarande svårt att tända till då det kommer att handla om Svenska Cupen men att få slå ut värste antagonisten i en semifinal och ta död på derbyspöket och slippa det snacket en tid framöver (förhoppningsvis en lång tid) är alldeles… alldeles UNDERBART!

Nu väntar Malmö FF i finalen och de är sannolikt någon klass eller två bättre än AIK i dagsläget och det blir tufft såklart men vad den här derbyvinsten betyder tror jag är att DIF kan gå in med en helt annan mental inställning i de kommande Allsvenska derbyna den här säsongen och troligen och förhoppningsvis komma ifrån dessa med fler än två poäng sammanlagt. En bra start på året helt enkelt.

Jag har för egen del sett AIK som guldfavorit inför Allsvenskan i år och en förlust är kanske inget att bry sig så mycket om. Laget blir sannolikt sjukt svårslagna med tiden men vad fasen var det för försvarsspel vi såg? Är det frånvaron av Nisse som SÅÅ brutalt visar sig?

Mitt eget DIF får jag nog tänka om kring lite. Har nog överdrivit förlusten av Mange, Kim och Otman och får vi ”bara” in en vass anfallare kan det bli en rolig säsong vi går tillmötes. Jag har sagt det sedan försäsongen 2017 och säger det igen – Özcan är helt rätt man för det här lagbygget och DIF 2018 ser ut som ett sammansvetsat sådant. Jag har inte varit övertygad om Tino Kadeweres storhet och är det i ärlighetens namn inte ännu men hoppas få fel men en anfallare till är rimligtvis på ingång för att komplettera truppen.

Inför matchen tyckte jag valet av att spela Fredrik Ulvestad istället för Kevin Walker var märkligt men Özcan visar varför han är fotbollstränare och jag ”hobbytyckare”.

/Frisken

Till sist: I ain’t afraid of no ghost!

2 svar på ”ÄNTLIGEN!”

I loved as much as you’ll receive carried out right
here. The sketch is tasteful, your authored material stylish.

nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following.
unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case
you shield this increase.

Stängt för kommentering.