Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

DEN STORA ÄGGJAKTEN 2018

På Skärtorsdagen anordnades i Norrtälje en turnering med ”Extra allt”. Alla möjliga variabler och parametrar bakades in i ett rätt galet men hysteriskt kul koncept.

27 spelare fördelade på tre bord med olika spelformer inledde turneringen och varje bord spelades ner tills det var tre spelare kvar. Inga spelarflyttar utan varje bord spelades som en separat turnering (Shootout) och var och en av de tre sist kvarvarande spelarna tog med sina inspelade marker till finalbordet.

På ett av borden spelades Texas No Limit, på ett annat fick alla två extra hålkort per giv och där spelades Omaha Pot Limit och slutligen hade vi ett bord med Dealers Choice Mixed Limit där det gick att välja mellan Texas, Omaha, Pineapple, Irish, Sviten och Femkortspoker.

Varje spelare fick vid starten ett förseglat påskägg att ge till den som slog ut honom eller henne. Vad varje ägg innehöll var omöjligt för någon att veta eftersom de alla såg likadana ut men på förhand hade meddelats att man kunde vinna inköpet till Pokerkollo eller t.ex. springa in i Svarte Petter.

Som om det inte vore nog med tvister redan så auktionerades dessutom åtta olika fördelskort ut på förhand. Bland fördelarna som såldes till högstbjudande kan nämnas ”Ctrl+Z” (hemligt på förhand och låg i en s.k. Mystery Box) som innebar att innehavaren av kortet en gång under turneringen fick ångra sitt senaste beslut. Andra fördelar var ”Ny river” eller ”Ny turn”. Sist men inte minst ropade en av arrangörerna hem kortet med namnet ”Mendez” vilket innebar att han fick sätta hörlurar på en gammal gentleman med låten ”Everyday” med Mendez och tanken var att den skulle gå på repeat i 60 minuter men herren benådades då han inte kunde koncentrera sig. Inga namn nämnda men det börjar på K och rimmar på ”hjässan”.

Svarte Petter då… om du slog ut spelaren med Svarte Petter i sitt ägg kan man säga att du drog en riktig nit för då var du tvungen att skänka tillbaka 1/3 av din stack till den spelare som just trodde han var sänd till ”railen”. En spelare vid namn Christian, med mängder av marker, slog ut Björn som hade ynka 700 kvar och då ägget öppnades låg han där… Christian fick ge bort över 30k till Björn som därmed fick en ny ”kula” i turneringen.

Undertecknad hade självmant valt, konstigt nog, att sätta sig på ett tufft Omahabord och då duger inte nybörjarmisstag men sådana bjöd jag på i några omgångar. Två av spelarna på mitt bord var senare med och splittade turneringsvinsten på tre. Patric och Robban. De delade med Joakim som kom från Texasbordet.

En riktigt trevlig tillställning med många glada skratt och ett fick jag bjuda på då mitt första ägg jag spelade mig till innehöll ”Bjud bordet runt på dryck” men senare lyckades jag även vinna inköpet tillbaka i ett annat.

För egen del bustade jag i god tid innan finalbord och fick istället glädjen att spela lite sidospel och lyckades ringa in ”Hevy” som anlände i gummistövlar och raggsockor. Frågan är vad taxichauffören tänkte då han körde dit honom. Noll sömn mellan Skärtorsdag och Långfredag blev det för undertecknad och aptrött var bara förnamnet men det var det lätt värt.

Den stora äggjakten lär förhoppningsvis återkommande nästa år. Näst på tur av udda upplägg är Poker- och Travmästaren i Pokersberga där alla deltagare ska tippa ett lika stort system på V75 och där eventuella vinster delas mellan deltagarna i turneringen. För varje rätt som man får delas extramarker ut till din stack.

När man blivit mer än lovligt frånsprungen då det kommer till pokerspelandet är det kul med udda upplägg och förnyat hopp om extra marker.

/F(r)isken

Till sist: Ifrån skogen hörs ett rop – lira alltid Björne Goop!

8 svar på ”DEN STORA ÄGGJAKTEN 2018”

I have been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting
article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view,
if all webmasters and bloggers made good content
as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

Very rapidly this website will be famous amid all blogging
and site-building viewers, due to it’s fastidious articles or reviews

If you would like to improve your familiarity only keep visiting
this web site and be updated with the latest information posted here.

Stängt för kommentering.