Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

BORGENFEJDEN 2018 AVGJORD

I lördags spelades den 11:e upplagan av Borgenfejden och det blev nytt deltagarrekord. Arrangörerna utökade antalet platser från 144 till 160 med två dagar kvar till start efter provmöblering i spellokalen. Utöver 160 startande tillkom ytterligare 13 personer via late reg och siffran för antal startande stannade därmed på smått otroliga 173 personer. Mitt i ”mörkaste” Småland.

Borgenfejden spelas över en dag och det gör den bland annat för att övernattningsmöjligheter i den lilla orten är kraftigt begränsat så det är start redan vid lunchtid och spelet fortsätter sedan in en bit på nästkommande dag. Startstack 40k och första blindsnivån spelades det 100-100.

Undertecknad var rätt tröttkörd redan då spelet inleddes och foldade det mesta i ett par-tre varv vilket är ovanligt för mig. Försökte senare på mig några kreativa spel (kortsnittet var inget vidare) men inser att jag är mer än lovligt frånsprungen av alla pokerproffs och blev synad de få gånger jag försökte mig på något move. Spelade bland annat en hand precis som jag hade spelat med turnad triss men mitt värdebet på rivern synades snabbt ner av ”Fritz” som inte lät sig luras med sitt ”tredjepar”.

Min stack låg strax under eller strax över startstack under de timmar jag var med och jag plockade upp rätt många låga pocketpar som jag senare var tvungen att folda mot brädor med överkort på och till slut satt jag där med runt 10-12 blinds och hade noterat hur en spelare vid namn Möller var onormalt aktiv och spelade sin stora stack aggressivt och plockade upp många potter med sin ”skrämseltaktik”. När han raisade ännu en gång och jag tittade ner på A5 var det dags för en re-steal tänkte jag och sprang rätt in hans fiskkrokar. Jag fick ett öppet stegedrag på turn men rivern blankade och jag fick sätta mig och lira Sviten CG med bland annat ”Ronald från Småland” till småtimmarna och hade det hur trevligt som helst.

Trevligt verkar jag inte vara ensam om att ha haft. Omdömena efter turneringen går enbart i dur och jag tycker det är anmärkningsvärt hur nästan 200 personer kan komma så bra överens under en så lång tid då även egen medhavd alkohol konsumeras i skapligt stora mängder på flertalet håll. Ett fåtal incidenter var allt jag kunde räkna till och inget blodvite uppstod, inte ens tårar vad jag märkte av.

Något jag däremot noterade var att de på finalbord tog det lugnt med drickat samt att medelåldern där var väldigt låg samt att keps var vanligaste huvudbonad. Är det kanske läge att utveckla ett nytt koncept med en seniortour eller att dela in startfälten i olika åldersklasser så vi gamlingar inte ger upp snart? Jag kanske bara ska inse mina egna begränsningar istället?

OlofVinnaren då? Olof (bilden), som av en god vän utsågs till förhandsfavorit, vann hela rasket före en annan kepsprydd yngling vid namn Emil. Hade inte ”förmånen” att spela mot någon av dessa i lördags men vet att båda hanterar spelet väldigt väl och det avslöjar ju om inte annat resultatet. Du slår helt enkelt inte över 170 spelare med bara tur. Jag lyfter på hatten och säger grattis!

Noterbart i övrigt är att fjolårssegraren, Fabian, var förste man till ”railen” i denna upplaga men han vann istället ”Förfejden”, vilket är en turnering som spelas i form av en shootout med olika spelformer på de inledande borden, kvällen innan. Här valde jag själv Svitenbordet och åkte ut på ”bubblan” på mitt bord med triss i sjuor på given som var uppe mot triss i åttor. Min enda spelframgång under helgen var att jag hade ropat hem ett objekt i spelarauktionen där tvåan Emil ingick. Det räddade helgen ekonomiskt att kamma hem andrapriset där.

På återseende 2019 alla Borgenärer!

/F(r)isken

Till sist: På lördag inleds en ny årsranking i Pokersberga. Hoppet är väl det sista som överger en och jag kommer vara där, lika laddad som vanligt…

8 svar på ”BORGENFEJDEN 2018 AVGJORD”

Can I simply just say what a relief to discover someone that actually
understands what they are talking about over the internet.
You actually realize how to bring an issue to light and make it important.
More people need to read this and understand this
side of your story. I was surprised that you aren’t more popular because you
definitely have the gift.

Heya this is kinda of off topic but I was wanting
to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with
experience. Any help would be enormously appreciated!

You really make it appear really easy along with your presentation but I find this topic to be actually one thing which I
feel I would never understand. It sort of feels too complicated and extremely huge for me.
I am looking forward to your subsequent put up, I’ll attempt
to get the hang of it!

Great post. I used to be checking constantly this blog and I am inspired!
Extremely useful info specifically the ultimate section :
) I take care of such information much. I used to be seeking this particular information for a very lengthy time.

Thank you and good luck.

I blog often and I really thank you for your information. This article has really
peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking
for new information about once per week. I subscribed to your Feed too.

Today, I went to the beachfront with my children.
I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed.
There was a hermit crab inside and it pinched her
ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other
websites? I have a blog centered on the same information you
discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would appreciate your work.
If you are even remotely interested, feel free to shoot me
an email.

Stängt för kommentering.