Kategorier
Håkan Bylin Nyheter startsidan

Jag vet vilket stall som vinner VM !!!

Efter dag två av testerna i Sepang så levererar jag mitt första spel här på sidan.

MotoGp är ett spel mot klockan egentligen. Förutsättningarna förändras snabbt o poängen är att hinna före spelbolagen.

Yamaha hade en riktig skitsäsong förra året , den sämsta på 10 år och det berodde inte på förarna. När det kommer till piloter har Yamaha den starkaste uppställningen med Rossi o Vinales. Visst, Marquez vinner VM gång på gång men han är den  som behärskar den svårkörda Hondan allra bäst och då måste han ständigt köra på gränsen o inte sällan över. Var en förarna som kraschade mest förra året.

Men som sagt var , Yamahas cykel i år verkar vara ljusår bättre än förra årets fiaskohoj. Dom har gått tillbaka till 2016 års chassie med några modifieringar, dom har en bättre motor som kan hänga med Honda o Ducati på dom långa rakorna men framförallt , dom har en grymt bra ny kåpa !!

Kåpan är mycket viktigare än vad den oinvigde kan tänka sej. Om den inte lirar ihop med motor o däck är det omöjligt att få ner kraften i bakdäcket, något Yamaha led fruktansvärt av förra säsongen, med ett slirande bakdäck o noll grepp i regn eller på riktigt varm asfalt som resultat.

Den nya kåpan ser för jävlig ut men jävlar vad den lirar ihop med chassie, däck o elektronik. Passar speciellt Rossi som är lite längre och hans aerodynamik blir mycket bättre nu.

Nu kommer det bli ett oerhört jämnt VM men med yamahas nya paket tror jag det skall mycket till för Honda o Ducati att slå dom på fingrarna.

Visst kommer Marquez vinna några lopp, viktigare är dock att han kommer bli tvingad att köra över sin limit och kommer inte komma i mål lika många gånger som förra säsongen . Jag tror även Lorenzo kommer ta sin första seger för Ducati 2018 men varken han eller stallkompisen Dovi kommer räcka till hela säsongen.

Pedrosa som kör i hop med Marquez i fabriks-Honda är en ickevinnare så honom glömmer vi och likadant gör vi med Suzuki, KTM och Aprilia. KTM kommer dock göra bättre ifrån sej i år då dom har fria tester och oändliga resurser. Kan faktiskt vinna nåt race o då lär det vara Pol Esparagaro som gör det.

Andra som kan vinna nåt strörace är Zarco på sin Tech3 Yamaha, han var nära redan förra säsongen men räcker inte han heller för en hel säsong.

Men mitt tips, ett långtidsspel på Vinales OCH Rossi. Själv spelar jag lite med hjärtat o spelar 4 units på Rossi och 2 på Vinales men jag tror faktiskt att den gamle räven kan vinna sitt tionde VM.

18e Mars smäller det, då kommer de riktiga männen ut på banan, ni vet de som tävlar 23 dagar efter att dom brutit både skenben o vadben och hoppar omkring på kryckor i paddocken…..

Gasa på där ute !!!

6 svar på ”Jag vet vilket stall som vinner VM !!!”

I know this if off topic but I’m looking into starting my
own blog and was wondering what all is needed to get setup?
I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive.
Any tips or advice would be greatly appreciated.
Thank you

Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is important and everything. Nevertheless think about if you added some
great photos or video clips to give your posts more, ”pop”!
Your content is excellent but with images and videos, this website could definitely be one of the very best in its niche.
Fantastic blog!

Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have
created some nice practices and we are looking to exchange techniques with other
folks, why not shoot me an email if interested.

Stängt för kommentering.