Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

V75 PÅ ROMME MED JACKPOT

Det skulle visa sig vara rätt att stå över V75 förra lördagen då det var uppenbar risk för låg utdelning och istället har vi denna vecka en jackpot att se fram emot. Även om det gått inflation i jackpottar på sistone så höjs temperaturen omgående och för egen del spelar jag lite annorlunda de omgångarna.

Jag har en tendens att vilja ”ta ner månen” en ordinarie omgång utan extrapengar i potten medan fokus blir större på att sätta sjuan och inte bara leta spelvärden då det är jackpot. Som bekant betalar ju sju rätt betydligt bättre då och tittar vi t.ex. på onsdagens V86-omgång så gav åtta rätt drygt 62,000 kr men hade en vanlig omgång bara gett cirka 25,000 kr.

Några ord om tävlingarna i onsdags och jag koncentrerar mig på dubbelloppen. Hur långt kan hästar som Weekend Fun och Volocity de Vie gå? Deras prestationer var båda ruggiga och den förstnämnda är en häst jag verkligen tagit till mig och bara älskar. Kolla loppreprisen om du inte redan sett loppet. Kolla då Rikard N Skoglund tröttnar på ryggen i tredjespår och helt sonika styr på i fjärde och äter upp dem i en enda tugga. Volocitys insats i den andra dubbeln från dödens är minst lika bra den och det känns nästan redan som vår. Tänkt om dessa två svarar rätt på barfotabalans senare. Vad månde bliva?

Nu till veckans omgång, mina tidiga tankar.

I V75-inledningen står väl Island Life på tur för seger men det är Peter Norman som kör och jag litar inte fullt ut på honom så troligen blir ekipaget ”bara” lågpoängare eller utgångshäst i någon form av reducerat system. Vill inte sitta och förbanna mig själv efter att ha klivit av tåget redan på första perrongen då man laddat i dagar för veckans omgång.

Den andra avdelningen ser just nu olöslig ut i mitt huvud. Många snackar om Divine och det kanske är så enkelt att den vinner men jag är inte säker. Vad har du som läser för idé här och i övriga lopp?

Gulddivisionen är oftast ett sorgligt kapitel så här års men spelmässigt är lördagens lopp småkul. Inte är väl Anna Mix, som är så upp och ner i sina prestationer, stenklar här? Indoor Voices såg fin ut som fastlåst bakom Digital Ink senast och se även upp med Mind Your Face som har bra form.

Isbjörnar i den fjärde avdelningen och även om jag också kan charmas av deras framfart måste jag erkänna att jag har dålig koll. I skrivande stund är favoriten streckad på 18% så jag är inte ensam om att ha svårt att ta ställning uppenbarligen. Torbjörn Jansson ska streckas då det är kallblodslopp. Det är sen gammalt!

Är det så enkelt att Southwind Feji bara vinner igen? Har bara gått och väntat på att det ska ta stopp för henne men da’n före da’n imponerande hon även på mig. Stort. Barbara L. Hanover främste utmanare men två hästar känns kallt. Spik eller många? Lutar åt spik.

V75-6 och ögat fastnar främst för Titan Brodde och det kan vara en ”chansspik” då streckprocenten är tilltalande just nu.

Sista avdelningen ser en klar favorit och tyvärr är det motiverat. Är det något jag aktar mig för så är det att spika favoriten i sista avdelningen för renset är alltid obefintligt. En favorit streckad på 45% rensar ibland som en 90-procentare. Hur många är ni egentligen som spelar TV-system och vill sitta kvar inför sista och då spikar favoriten? När här blir det till att måla på mot bättre vetande och jobba in Ulf Eriksson bakom Mr Perfect som är en enprocentare i skrivande stund.

/Frisken

Till sist: Prix d’Amerique nästa söndag. Vilken häftig fajt det kan bli och jag har svårt att bestämma mig för vem som vinner men tror det blir svenskt. Har bara svårt att bestämma mig för om det blir Propulsion eller Readly Express. Under pistolhot drar jag till med ”Proppen” som sett fantastisk ut på sistone.