Kategorier
Nyheter startsidan Reportage

Uffe Wallin Veckans Profil

Vi har nöjet att presentera veckans profil. Uffe från Norrtälje som, sitt tuffa bikeryttre till trots, är en mycket vänlig och ödmjuk själ som alltid för sig väl runt borden och som vi på Veckans Rek anser är en väldigt omtänksam värd de gånger vi har haft nöjet att spela på hans klubb. Att han dessutom gärna hjälper andra pokerarrangörer med support är en stark bidragande faktor till att Norrtäljeklubben får en tydlig plats i vårt pokerhjärta

 

Uffe, du driver en pokerklubb i det vackra Norrtälje. Hur länge har du drivit klubben?
Vi har 10-års jubileum i år som pokerklubb

Hur ofta har ni spel och vilken nivå/typ av spel är det?
Jag har en turnering som omfattar 18 omgångar fördelat på 9 månader sen en satellit och final. 1:a o 3:e fredagen varje månad, uppehåll Juni o Juli. Sen arrangeras det någon storturnering lite nu och då (inget frekvent) och Ladies Night samt Lagpoker.

Varför vill du driva en klubb, det är rätt mycket jobb och ibland otacksamt eftersom spelarna inte förstår eller bryr sig om att man lägger ner tid och pengar från sin egen ficka för att erbjuda den här typen av samkväm?
Jag är en person som gillar att spela poker och har gjort det sen barnsben, kan jag dessutom glädja andra genom att arrangera poker på min nivå så är det ju ultimat för mig. Har en massa härliga människor omkring mig som gillar poker lika mycket som jag. Den tid jag lägger ner får jag tillbaka i form av glada skratt och tillrop från kompisarna som uppskattar det man gör.

Vad känner du är utmaningarna med att driva en klubb?
Att få folk att trivas, inte bara poker utan utanför också, att klubben funkar som samlingslokal, dit man kan komma bara för att träffas, tippa ihop, ta en kopp kaffe och kolla någon CL-match, att få det så är min utmaning.

Hur ser du på kommande omreglering av spelmonopolet, är du insatt i vad det innebär för pokerklubbarna, tankar?
Det lilla jag hört, läst och fått information om, så tycker jag att förslaget inte är bra. Det ska ju till en massa tillstånd som normalt är svåra att få ihop, då ska man dessutom ha en lokal som uppfyller vissa krav och det klarar ju inte såna småklubbar som min. Så NEJ till förslaget, gör om och gör rätt.

Berätta lite om dig själv, yrke/civilstånd osv.
Fyller 60 till sommarn, har min underbara fru Annika, vårt ställe på landet, 3 barn och 4 barnbarn, min hoj och pokern. Har precis nu sökt medlemskap i D.A.C.A. som står för Drivers Against Child Abuse och stöttar mobbade barn i skolan. Såg dom på Sveriges Hjältar som sändes i TV och fattade direkt att det var det där jag saknade. Är kontaktperson för en kille från Chile som haft en supertuff uppväxt, vi träffas 1 gång i veckan och snackar över en kopp fika om allt mellan himmel och jord.

Uffe Wallin

Vilka turneringar brukar du själv vilja spela, som du inte arrangerar själv dvs.?
Lokala storturneringar, SM (har spelat 2, Malta o Tallinn), det blir Oden, Krukan ibland och nu har jag varit 1 gång till Family Pot också vilket var trevligt och kommer att få fler besök av mig.

Pokerresmål under 2018?
Hade SM som mål, men jag tror att det blir Las Vegas istället (har inte råd med båda om jag inte vinner nåt paket till SM) för jag tar det som en 60-årspresent till mig själv. Då åker jag på en långhelg to-sö och bara spelar poker.

7 svar på ”Uffe Wallin Veckans Profil”

Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
You have some really great articles and I think I would be a
good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely
love to write some articles for your blog in exchange for
a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested.
Many thanks!

Stängt för kommentering.