Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

SÖNDERKÖPTA IGEN?

”Det finns bara två lag, enligt mig, i Premier League som inte har plastfans. Det är Millwall och West Ham. Premier League är ingen rolig serie.”

Orden är min snart 14-åriga sons. Vet inte hur han kommit fram till sin slutsats men han sätter lite fingret på det jag även tidigare skrivit om – den oerhört viktiga ingrediensen passion för en totalupplevelse då det kommer till fotbollen.

Nu hör jag förvisso till den skara som kan finna stor behållning i att kolla Premier League men är faktiskt totalt ointresserad av t.ex. den spanska respektive franska ligan. Det räcker inte med massa stjärnspelare med fantasilöner och övergångssummor som jag knappt kan hålla reda på rätt antal nollor i. Nej, jag brinner kort och gott för Allsvenskan varför perioden just nu, då plogbilen skyfflar undan snön (till vilken nytta? Det ska ju ändå töa bort inom nån timme i vanlig ordning) utanför fönstret, är en lång väntan på nästa säsongspremiär och fram till dess ska man behöva slitas mellan hopp och förtvivlan.

Just nu är det mycket skriverier om spelare på väg bort från Djurgården, som är det lag mitt hjärta slår för om nu någon som läst mina tidigare texter missat detta. Elliot Käck har redan lämnat men  han går att ersätta även om jag gärna sett honom förlänga. Tack för den här vändan Elliot!

Hetaste ryktet är annars att Magnus Eriksson är på väg att lämna för MLS för en spottstyver. Tycker dock DIF gör rätt i att inte sätta käppar i hjulen för den gode Mange om han nu vill dit men hoppas såklart han kommer på bättre tankar. Att inte sätta käppar i hjulen gör chansen större att få återse honom i DIF framöver och det skulle jag gärna göra. Samtidigt är det ju jäkligt trist att ens lag blir sönderköpt år efter år och att laget som matchas i premiären till stora delar är nytt och inte så sammanspelt. Jag hade hoppats på, och hoppas fortfarande, på väldigt få förändringar inför 2018 och tror kontinuiteten är det viktigaste för DIF för att fortsätta utvecklas.

Risken finns att vi även blir av med Mrabti och det vore nästan en ännu större förlust än att bli av med Magnus Eriksson. Inget konkret i dagsläget men en spelare med hans kvaliteter lär det finnas intresse kring.

På väg in ryktas det om Johan Andersson (back) från Sirius och Jonathan Ring (mittfältare) från Kalmar. Får erkänna att jag har för dålig koll på dessa och får istället lita på Özcan och Bosse Andersson. Vad har förresten hänt med det gamla seglivade ryktet om Ola Toivonen? Lockar det tillräckligt mycket att få spela med Kim, Isaksson och Olsson eller är det bara en utopi?

Johan Andersson hann presenteras för DIF mellan denna text skrevs och publicerades. Välkommen!

Oavsett vad känns det som att stan blivit tyst, ful och öde utan min ”älskling” (Allsvenskan och DIF) och som att det kommer bli en lång kall vinter innan det är dags för Östersund borta i premiären. En riktigt härlig utmaning och vi får hoppas Östersund är knäckta efter mötet med Arsenal då. Deras framgångssaga i Europa kan jag inte kan låta bli att imponeras av, liksom alla andra, men jag gillar den inte och det får du tycka vad du vill om.

/Frisken

Till sist: Och du känner att staden är precis som staden alltid varit
I väntan på en lång kall vinter
Och du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland
Genom en iskall vinter

9 svar på ”SÖNDERKÖPTA IGEN?”

Right here is the perfect site for anybody who hopes to find out about this topic.

You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa).
You definitely put a new spin on a topic that has been discussed for many years.
Great stuff, just wonderful!

Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?

My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
several weeks of hard work due to no backup. Do you
have any solutions to protect against hackers?

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something
that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me.
I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

Very nice post. I simply stumbled upon your blog and wished to mention that I
have really loved surfing around your blog posts. After all I will be subscribing for your
feed and I hope you write once more soon!

We stumbled over here different web address and thought I should check things out.
I like what I see so now i am following you.
Look forward to finding out about your web page for a second time.

Stängt för kommentering.