Kategorier
Nyheter startsidan Reportage

VÅR NÄSTA PROFIL ÄR ALLAS VÅR HOGGE!

Hogge är en av mina absoluta favoriter som jag lärt känna genom pokern.
Här pratar vi Bromance på hög nivå. Tack pokern för att jag har fått möjligheten att lära känna denna man.
En man som inte räds att säga vad han tycker men som paketerar det riktigt bra.
Han är ödmjuk, hjälpsam, ärlig och engagerad.
Jag skäms inte att säga det men jag tycker verkligen om Hogge. Riktigt mycket.

 

Fredrik Götesson aka Hogge aka Hoggbritt;

För dom som inte riktigt har koll, var bor brevlådan och vad jobbar du med egentligen?
Jag bor i Hammarö, liten kommun utanför Karlstad. Jag är statlig handläggare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Jobbar med utbildningsfrågor, enkelt förklarat.

Nöjd med valet av arbetsplats och tjänst, varför?
Jag har varit på samma arbetsplats sen 2008, med dock lite olika tjänster. Är generellt nöjd, gräset är sällan grönare.

Vi har känt varandra i ett par år nu och vår allra första kontakt var väl när den omtalade Svepof eran kickade in – du var med i konstellationen kring den s.k. första femman men ville inte riktigt ingå den för det var en punkt i ”valprogrammet” du inte ville stå bakom.. minns du vad det var?
Hmm, säkert nåt med ersättning/betalning. Jag tyckte SvePof hade en väldigt ansträngd ekonomi och i då läget egentligen inga inkomster, därav ståndpunkten. Men jag kan minnas fel. Minns dock att mitt första intryck av dig var att jag skulle få svårt att samarbeta med dig, men jag hade fel.

Du var redan omtyckt och omnämnd som en bra kille av folket i kulisserna.
Varför ville du in i förbundet och konstellationen med första femman?
Ska sanningen fram, var jag nog relativt okänd då. Jag brinner för(floskelvarning) pokern i Sverige och vill att den ska blomstra. Jag vill att vem som helst ska kunna spela en liten turnering i sin hemort utan att känna att man gör nåt fel.
Jag tyckte konstellationen var klockren och är glad att jag var med. Jag har tack vare det lärt känna många som jag idag kallar vänner och lärt mig mycket om svenska pokerscenen.


Hur tycker du att det gick för dig och styrelsen?
Det är väl för andra att döma, men jag tycker att vi ska ha ett väl godkänt betyg. ”Vi” förhandlade fram ett fantastiskt avtal med Pokerstars om online-SM. Vi flyttade live-SM till Malta med ett gott resultat, även om vi siktade högre. Även live hade vi ett väldigt gynnsamt samarbete med Pokerstars. Vi försökte oss på att knyta samman klubbarna genom en seminarie i Västerås.

Jag vill minnas att du då och då bemötte vissa okunniga och högljudda personers synpunkter om styrelsen på nätet, kände du att det var viktigt för dig att kunna bemöta orättvis kritik på olika forum?  Det går som bekant inte vinna en diskussion på nätet – i synnerhet med folk som redan bestämt sig och som dessutom baserar argumentationen på fabricerade eller felaktiga grunder, det vet du.

Jag har ju en korkad önskan att alla ska gilla mig, då är det svårt att inte besvara angrepp på nätet. Jag har också svårt när mina vänner blir oskyldigt anklagade för saker, framförallt när vi i förbundet jobbade helt ideellt och med en tro att vi gjorde det för Sveriges pokerspelare.

Du har gjort minst en vända till i styrelsen, hur kommer det sig?
Bra fråga. Jag har svårt att säga Nej.

Ångrar du engagemanget i Svepof? Om ja, varför?
Tycker inte man ska ångra något egentligen, men jag skulle tackat för mig tidigare än vad jag gjorde.

Tankar om Svepof idag?
Svårt att ha åsikt om utan att trampa vänner på tårna, men jag har väl samma kritik som varit många år, även när jag själv var aktiv. Förbundet syns för lite, förbundet ger dåligt med mervärde, varför ska jag vara med i förbundet etc.

Över till pokern – du spelar hellre live än online såklart, varför + vilken spelform is the shiznit för dig?
Alla som träffat mig lite vet att jag är en hobbyspelare. Jag är inte särskilt bra på någon pokerform. Jag brukar säga, till de som orkar lyssna, att om jag inte hittat andra pokerformer än texas/omaha, hade jag slutat spela för längesedan. Med mina polare, samma gäng som jag spelat med i 12 år nu, spelar jag bara cash game. Det som spelas mest där är SöKö8, Sviten, Badugi (PL av någon galen anledning), 2-7 tripple draw och så är det nån som envisas med PLO och PLO8. Men annars som spelar vi allt som kan förklaras, typ.

När det gäller turneringar är texas det jag tycker funkar bäst.

Välj; WSOPE och fritt inträde till en €5k turre men inga bekanta närvarande alls under hela turren eller ett SM där du betalar inträde men det är fritt fram med bekanta.
Du och alla som känner mig vet vad jag skulle välja. På en €5k turre hade jag 1. Varit sjukt uttråkad och 2. Skjutit ut mig innan period 3.
Poker är ju för mig ett socialt spel och då är SM cream de la cream. Att det finns så många trevliga pokerspelare i Sverige gör att jag får hopp om livet. SM laddar mina batterier så att jag inte kan beskriva det, det är verkligen endorfiner från morgon till kväll. Skulle kunna skriva en uppsats om årets SM och alla trevliga människor jag träffat.

Tankar om svenska pokerscenen, live?
På hemmaplan är den ju fantastiskt levande. Eldsjälar som Kjell (som du skrivit om), Nizze, Stefan, Ason mfl som lägger tid och energi för (ibland) krångliga pokerspelare är fantastiskt. Under 2017 har jag av olika anledningar inte varit så aktiv på andra klubbar än Kjells, men jag hoppas att det blir bättring 2018. Har tyvärr inte någon insyn över pokerscenen, mer än lokalt.

Malta är ett favoritresemål för dig och din crew right, varför?
Det är tack vare SM, då jag lyckades locka ner mina polare. Sedan dess är vi förälskade i ön och har varit där varje år sedan dess. Behöver man motivera varför? What´s not to like, liksom.

Vad är nästa ”stora” grej på din agenda, någon pokerresa eller annat dylikt?
Inget som är bokat, men jag vill besöka cashgame festival, jag vill besöka Borgenfejden och jag vill till Kings of Tallinn. Så…vi får se var det landar.

Du verkar tycka om NFL… tankar om säsongen vi är inne i nu?
Några förutsägelser?
Jag har bara följt NFL i 4-5 år, så jag lär mig fortfarande varje match jag ser. Och ja, jag tycker om det mycket. Ödet fick mig att välja New York Jets som favoritlag, så jag verkar ha en okänd masochistisk ådra. Årets säsong innehåller mer skrällar än tidigare år, lag vinner över lag de inte ska slå.

Sen tycker jag hela ”stå upp för amerikanska flaggan”-debatten är superintressant. (googla Colin Kaepernick om ni inte vet vad jag pratar om).

Förutsägelse…Jets och Patriots kommer inte mötas i Super Bowl, någonsin.

En bekant till Hogge säger så här:
Väldigt seriös och stabil spelare som kan spela flera spelformer, brusar aldrig upp vid pokerborden.
Trevlig och ”skojsam”, det är alltid väldigt kul att spela mot Hogge.

5 svar på ”VÅR NÄSTA PROFIL ÄR ALLAS VÅR HOGGE!”

My spouse and I stumbled over here coming from a different web page and thought I may as well
check things out. I like what I see so i am just following you.

Look forward to checking out your web page repeatedly.

Have you ever considered about adding a little
bit more than just your articles? I mean, what you say is important
and everything. However think of if you added some great images
or videos to give your posts more, ”pop”! Your content is excellent
but with pics and video clips, this site could certainly be one
of the best in its niche. Terrific blog!

I’m excited to find this page. I want to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!!

I definitely liked every little bit of it and i also have you book-marked to check
out new information in your website.

Stängt för kommentering.