Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET…

Den sedan länge planerade All In Helgonpokern i Eke hemma hos Clock avgjordes under fredagskvällen. Uppladdningen gick inte att klaga på. Jag, LG och min pappa serverades en underbar höstdag med klarblå himmel, vindstilla och riktigt skönt hundpromenadsväder. Som så många gånger förr då jag vistas i lugnet i Hökhult hinner jag fundera på varför jag bor kvar i Vällingby. Lugnet på landet är ju nötens nöt.

Dock började ”bad beatandet” redan på eftermiddagen då bonden som arrenderar min pappas åkrar kom med ”bajsbilen” och spred sitt flytgödsel med en obeskrivlig odör till följd. Är det för att slippa detta som man bor kvar i Vällingby kanske? Vi smet på grund av detta lite tidigare än planerat mot Lenhovda för att hämta upp Micke L och Padd innan vi tog sikte på Eke.

Pokerkväll

Väl där bustade LG först av alla och jag hamnade i mitten av fältet efter att ha sprungit in i essmagneten Donnys monster ett par gånger. En hand värd att nämna. Jag låg under preflop, postflop, turn och river så jag hade inte otur men man kanske kan kalla det missflyt. Spelet var Irish (Texasvariant där du tilldelas fyra hålkort preflop och slänger ett efter flopp och ytterligare ett efter turn) och jag ser en flopp med min starthand AK99 efter att ha blivit reraisad av Donny. Jag tror ju 789 på bordet ska vara något som för upp mig i ledning i handen, degen åker in men Donny sitter med AAJT på handen och turn och river blankar så hans floppade stege står hela vägen in i mål.

LG har missflyt på det efterföljande cashgamet och vi åker hem inte alltför sent och kan trots motgångarna garva gott i bilen tillbaka till Hökhult. Signifikativt för pokerträffarna i Småland att även då man torskar har man det trevligt.

Hoppas lördagen flyter på bättre men utan flytgödsel. V75 Jackpot ska lämnas in, har svårt att hitta den rätta spiken. Om du som läser detta innan 16:20 har något bra förslag kan du lämna ett avtryck i form av en kommentar – tack!

/Frisken

Till sist: Idag öppnades anmälningslistan till pokerturneringen Borgenfejden, vilken ni kunnat och kan läsa om här på VeckansRek, som också spelas i Småland men ett annat år. Närmare bestämt om tre månader ungefär. De 144 sätena bokades upp på motsvarande tid som en fotbollsmatch avgörs och då har jag räknat bort halvtidsvilan. En reservlista upprättades och på den finns i skrivande stund över 25 personer. Verkar knappt som pokerboomen peakat i vissa delar av landet.

2 svar på ”VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET…”

V75 satt som en smäck och flytgödslet luktar inte lika mycket idag. Det sticker bara lite i ögonen till en början då man går ut…

Stängt för kommentering.