Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

Är du tossig?

I skrivande stund på väg till Småland med min gode vän LG. Han tror dock som vanligt att vi är på väg till Värmland och Karlskroga (Obs! Inte Karlskoga eller Karlskrona). Tur det finns GPS och/eller ”kartläsare”. På schemat står bara ”bra-för-välmåendet-saker” vilka det redogörs för nedan.

Tanken från början var att fylla en bil med stockholmare men Svenne Maräng fick tid för knäoperation medan Fru Dill har en knölig arbetssituation enligt egen utsago. Han gjorde således det han är allra bäst på och hoppade av en sen länge planerad aktivitet. 

Småland är som mitt andra hem och påsken 2008 fastnade blicken på en turnering döpt till Lenhovda Pokertokar i den pokerklient jag befann mig i. Lenhovda, som kanske är mest känt för sin fönstertillverkning och tills då inte för sina pokerprofiler, är ju sedan barnsben bekant för mig då min pappas nuvarande hem, tillika föräldrahem, ligger i Hökhult bara en mil utanför Lenhovda.

Jag kände mig då, påsken 2008, tvungen att söka upp mer information kring vem eller vilka som låg bakom turneringen och kom i kontakt med Clock och fann i den vevan flertalet vänner för livet. Jag premiärspelade en turnering hos dem på påskdagen och kom på sjätte plats av cirka 50 deltagare och det viktigaste av allt – jag hade hur trevligt som helst.

Jag kan bara konstatera att mitt liv hade varit bra mycket fattigare utan pokern och då syftar jag inte på ekonomin. Jag torskar hyfsat ofta rätt ut men tycker det är väl värt pengarna för alla de trevliga stunder jag får uppleva och de sköna profilerna jag lärt och lär känna. Vissa lägger pengarna på golf, andra på poker, några på båda.

Några av de vänner jag träffade den där påsken är med på ”startlinjen” imorgon kväll då vi ska spela en TOSSIG turnering.

Tossig

Jag har alltid gillat hur orädda dessa vänner är då det kommer till att testa på och spela olika pokerformer. Kommentarer som ”Jag är bara med om det blir Texas!” går inte att uttala på småländska – tror jag.

Jag tycker i och för sig personligen att Texas Hold’em är vida överlägset alla andra pokerformer då saker och ting kommer kring, allra helst i turneringsform, men god tvåa fast då kanske främst i kontantspel kommer Sviten Special (Omaha och Mörkpoker i en härlig mix) och det är aldrig fel att variera spelformerna.

Turneringen på fredag kväll går under namnet ”All In Helgonpoker” och är en mix av spel och för att få in tillräckligt med Sviten sökte jag, i egenskap av ”pappa” till upplägget, stöd i (och fann det) att stava tokig på småländska (?) med två S.

Så här liras det:

Nivå 1 – Texas
Nivå 2 – 0maha
Nivå 3 – Sviten
Nivå 4 – Sviten igen
Nivå 5 – Irish Lenhovda Stylish
Nivå 6 – Givens val (den som delar väljer bland alla spelformerna)

… och sen upprepas det med Texas, Omaha, Sviten, Sviten och så vidare igen. En tillåten reentry och en addon och det blir förhoppningsvis mycket spel för pengarna.

Att turneringen planerades till just den här helgen är ingen tillfällighet. Då jag satt med lite ”snart-slut-på-semestern-ångest” i början av augusti kollade jag var DIF avslutade säsongen och det gör de på Pippfågelns Arena i Kalmar och där ska tre pinnar och en europakvalplats bara jobbas in. Vi (DIF) får bara inte avsluta den här säsongen med ett ras och missad pallplats. Det skulle stavas A-N-T-I-K-L-I-M-A-X.

/Frisken

13 svar på ”Är du tossig?”

Synd att jag inte kunde haka på men Hoppas ni får en grym helg samt att hela Djurgårns uppställning får
Grov analklåda och att allas armar är ca 5 cm för korta

Härligt Frisken !
Har inte an aning om vad de andra spelformerna är för nåt , jo Omaha kanske…men jag skulle väl äga där oxå..hahaha !
Irish Lenhovda Stylish ???

What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this
I’ve discovered It positively useful and it has aided me out
loads. I’m hoping to contribute & aid other users like its helped me.
Good job.

Excellent blog here! Also your web site
loads up very fast! What web host are you using?
Can I get your affiliate link to your host? I wish
my website loaded up as fast as yours lol

We are a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
Your site provided us with helpful information to work on. You’ve performed
a formidable activity and our entire group might be grateful
to you.

I’ll immediately clutch your rss as I can’t find your email subscription link or newsletter service.
Do you have any? Please permit me recognise in order that I may just
subscribe. Thanks.

Stängt för kommentering.