Kategorier
Nyheter startsidan Odds och Betting

Förhandstippade topp 5 i SHL 19/20

Förhandstippade topp 5 i SHL 19/20

Hockeysverige har äntligen vaknat till liv efter höstens fokus på EM-kvalet i fotboll. En tredjedel av grundserien i SHL har spelats och tabelltoppen ser stark ut. Den ser däremot inte ut som många har tippat.

 

Inför varje säsong brukar experter och media tippa hur de tror att SHL kommer att sluta. Än så länge är det bara två av klubbarna som har tagit sig in på topp fem. De andra kämpar i botten och i mitten. 

 

 

Den förväntade topp 5-listan

 

1. Luleå

 

Det är Luleå som är förhandsfavoriter att vinna både grundserien och SM-guldet i år. Förra säsongen tog resan slut i semifinalen mot Frölunda. Luleå har spelat i SHL i 35 säsonger men har endast vunnit ett SM-guld, vilket var 1995. 2020 kan bli deras år och enligt Betfair är oddset för att de vinner ligan 6.5. 

 

Efter 20 spelade matcher har det tagit 41 poäng och toppar ligan. 

 

2. Växjö

 

På den förväntade andraplatsen hamnar Växjö, vilket efter 20 omgångar ser ut att bli en omöjlighet. Hittills har klubben tagit 21 poäng och ligger på en tung elfteplats. För att strö salt i såren har två av deras toppvärvningar inför säsongen lämnat klubben, för samma lag. Både Jonas Engström och Mathew Bodie har valt att gå över till Oskarshamn IK, som i sin tur är ännu sämre placerade och ligger nästsist.

 

Anledningen till att många har Växjö som en toppfavorit är för att de vann SM-guld så sent som 2018. 

 

3. Djurgården

 

Djurgården har 16 SM-guld i bagaget, men det var 19 år sedan det tog sitt senaste. Förra säsongen var det nära att det blev ett sjuttonde. I år är siktet inställt på revansch, men klubben har inte haft turen på sin sida. 

 

Efter 20 omgångar ligger DiF på en sjundeplats med 29 poäng. De har också förlorat sex matcher i rad. Svackan i laget är stor och de har haft flera spelare avstängda samtidigt som Patrik Lundh, Juusi Ikonen, Alexander Fällström och Gustav Possler är skadade på obestämd tid. 

 

4. Rögle


Rögle har hållit sig i SHL sedan säsongen 2015-16 och har aldrig slutat bättre än på en niondeplacering. Ändå finns det något med laget som visar att de har kapacitet för att ta sig till toppen, i alla fall på pappret. Efter 20 omgångar ligger de på en sjätteplats och de har haft en bra start på säsongen. De har vunnit matcher mot flera topptippade lag, såsom Djurgården och Frölunda. Däremot är de skadedrabbade och Mattias Sjögren såväl som Craig Schira och Dennis Everberg kan bli borta länge. 

 

5. Frölunda

 

På femteplatsen hamnar de nuvarande ligamästarna. Frölunda gick oväntat och vann slutspelet förra året efter att ha slutat trea i grundserien. Efter 20 omgångar delar de topplaceringen med Luleå, med 41 poäng. De har haft en riktigt bra säsongstart, men det som kan tala emot att de vinner SM-guldet är att de ska parera SHL med spel i Champions League. 

Huruvida detta blir det slutgiltiga topp fem återstår att se. Två tredjedelar av säsongen kvarstår och det finns tid för lagen att få ordning på spelet. Grundserien pågår fram till den 15 mars.