Kategorier
Nyheter startsidan Odds och Betting

Dags för nya vinnare av The Triple Crown inom ridsport

(Källa: Unsplash)

Jämfört med trav är galopp inte lika stort och utspritt i Sverige. Det finns omtyckta galopptävlingar, såsom Dianalöpning och Svenskt Derby, men de är inte i närheten av att vara lika kända och stora som de brittiska och amerikanska tävlingarna. Dessa tävlingar lockar inte bara hästälskare, de lockar också världens jetset, och det hålls stora tillställningar inför, under och efter de kända loppen.

För att göra tävlingarna ännu mer spännande har man satt ihop ett pris för den häst och kusk som kan vinna de tre största tävlingarna i respektive land. Detta har kommit att kallas för The Triple Crown, och det är det ultimata priset som alla kuskar, tränare och ägare drömmer om.

Den brittiska versionen

Hästkapplöpning och Storbritannien går hand i hand. Tävlingarna som hålls där går tillbaka flera hundra år. Det var där som tävlingsevenemanget The Triple Crown skapades, och den första vinsten gick till West Australian 1853. Tävlingarna är till för 3-åriga hästar och loppen som ingår är 2000 Guineas Stakes, Epson Derby och St Leger Stakes. Dessa anses vara några av världens tuffaste lopp eftersom de till skillnad mot andra Triple Crown-lopp är olika långa (1600 meter, 2400 meter och 2940 meter).

Endast 15 hästar har lyckats vinna den brittiska titeln, varav den senaste att vinna var Nijinsky II 1970. Däremot finns det en chans att det blir en brittisk Triple Crown i år. Enligt betfairs odds på hästkapplöpning är det hästen Too Darn Hot som vinner både 2000 Guineas och Derby Epson med oddsen 2.1 respektive 4.0. Den första deltävlingen hålls den 4 maj, medan den andra hålls den 1 juni. Sedan har hästen med sitt ekipage ända fram till den 14 september på sig att träna, vila och förbereda sig.

Den amerikanska versionen

Som med mycket annat i USA är de amerikanska Triple Crown-loppen större. De är också de kändaste, men nödvändigtvis inte de svåraste. De tre loppen som häst och jockey måste vinna är Kentucky Derby, Preakness Stakes och Belmont Stakes. Tävlingarna hålls mycket närmare varandra än i Storbritannien varav det är två veckor mellan Kentucky Derby och Preakness och efter det tre veckor till Belmont. Tävlingen är mycket yngre, och Triple Crown America myntades först 1930. Förra året vanns den andra Triple Crown under 2000-talet. Mike Smith och hästen Justify vann samtliga av de amerikanska loppen och det var en historisk vinst för tränaren Bob Baffert, eftersom det var hans häst American Pharoah som vann The Triple Crown 2015.

Det finns också Triple Crowns i andra länder. Kanada har en, Irland har en och Japan har två. Dessa följer antingen det amerikanska eller brittiska systemet, eller så har de helt annorlunda regler eller förutsättningar. I Japan är exempelvis det ena tävlingsevenemanget för 1-åriga hästar.

Race horses
(Källa: Unsplash)

Galopptävlingar hålls året runt, men det är främst på sommarhalvåret som de flesta och mest prestigefyllda loppen går. Och den som verkligen vill se hästar, hattar och ta del av andra jippon ska ringa in lördagen den fjärde maj i kalendern. I år körs nämligen Kentucky Derby och 2000 Guineas Stakes under samma dag.

14 svar på ”Dags för nya vinnare av The Triple Crown inom ridsport”

Good day! veckansrek.se

We propose

Sending your message through the Contact us form which can be found on the sites in the Communication section. Contact form are filled in by our software and the captcha is solved. The advantage of this method is that messages sent through feedback forms are whitelisted. This technique raise the chances that your message will be open. Mailing is done in the same way as you received this message.
Your commercial proposal will be read by millions of site administrators and those who have access to the sites!

The cost of sending 1 million messages is $ 49 instead of $ 99. (you can select any country or country domain)
All USA – (10 million messages sent) – $399 instead of $699
All Europe (7 million messages sent)- $ 299 instead of $599
All sites in the world (25 million messages sent) – $499 instead of $999
There is a possibility of FREE TEST MAILING.

Discounts are valid until June 10.
Feedback and warranty!
Delivery report!
In the process of sending messages we don’t break the rules GDRP.

This message is automatically generated to use our contacts for communication.

Contact us.
Telegram – @FeedbackFormEU
Skype – FeedbackForm2019
Email – FeedbackForm@make-success.com
WhatsApp – +44 7598 509161

Thanks for reading.

Stängt för kommentering.