Kategorier
Nyheter startsidan Poker

Vägen till att bli svensk mästare…

Det känns som att min pokersäsong börjar om i augusti varje år. Värmer upp med cashgame på CC i Göteborg och ett par dagar kör jag kval till liveturrar, oftast på Pokerstars
till EPT Barcelona. Går det sedan bra i Barca är jag laddad för resten av året.

I år kom jag i pengar första turneringen och då var resan betald samt lite över till fler turrar. Cashgame gick också bra, men på grund av förkylning bestämde jag mig för att inte spela fler turneringar där, vila ett par dagar och sen åka vidare till Tallinn och Poker-SM.

Förra året gjorde jag min första resa till SM. Då åkte jag med härliga Toggan-gänget från Göteborg och hade en riktigt bra upplevelse av hela eventet. Hamnade då på de sista två borden, men tyvärr inget finalbord. Målet för i år var såklart att slå min egen prestation från föregående år, ta mig till finalbordet och sen att vinna. Jag försöker alltid jämföra mig med mig själv och inte andra spelare. Hur jag spelade förra året, förra veckan, förra handen och så vidare. Ha bättre kontroll över mitt spel och kunna utnyttja motståndarens svagheter.

Landade sent på flygplatsen i Tallinn och tog en taxi till hotellet, lämnade väskan och drog till Hilton för att regga mig till dag 1B. Kunde inte hålla mig ifrån att spela lite cashgame. Tre varv blev det och några 100 € plus sen var det dags att promenera tillbaka och sova lite.

Eftersom Hilton var fullbokat hittade jag ett trestjärnigt i närheten, fast ärligt talat undrar jag vem som sätter upp de här stjärnorna på skruttiga hotell. Två låga sängar och ett skrivbord var allt som fanns i rummet. Inga garderober och inget badrum eller toalett. Då både fönstret och gardinerna var trasiga blev man störd av både trafik och gatlyktor. Jag är inte den som brukar klaga men när det inte ens fanns varmvatten i den gemensamma duschen tänkte jag, att om det är någon gång jag ska klaga är det nu. Det gav resultat för booking.com fixade direkt ett nytt rum med både dubbelsäng, toalett och varmvatten.

Dagen därpå gick jag till turneringslokalen med en riktigt bra känsla och stämningen i rummet var på topp. Många glada och förväntansfulla spelare och supertrevliga arrangörer. Jag hade fått ihop nästan hela inköpet via kval så det kändes som att jag frirullade.

Hamnade på ett rätt bra bord direkt med lite blandade spelare och väldigt trevligt snack. Även om jag själv oftast är ganska tyst vid bordet tycker jag ändå om bord med lagom mycket prat, det gör att de långa timmarna går lite fortare.

Målet för dagen var att ha över 100 K i stacken och gå vidare till dag 2. Jag spelade många potter, små, stora och riktigt stora.. En spelare på mitt bord träffade verkligen allt. Han träffade set när jag klonkade nötstege på turn och den potten var avgörande för dagen. Vidare till dag 2 med ungefär 104 K.

Även nästa dag fick jag ett bra bord. Byggde fort upp stacken till 300 K, sen 400 K och jag tror att jag då var chipleader. Bytte bord efter det och där var det mycket tuffare. Inga billiga floppar, men lyckades ändå bygga upp stacken till 800 K. När det sedan bara var två bord kvar var det mycket upp och ner. Med bara tio spelare kvar gjorde jag ett stort misstag, jag satt på knappen och hittade AJ-suited (handen jag åkte med förra året). Cut-off höjer och jag ställer eftersom SB var short och BB var tight. Men BB vaknade med två svarta kungar och dubblade upp sig. Så hade jag bara 5-6 BB kvar, mitt mål som var över 1 miljon inför finalbord..

I min fantasi tänkte jag inte ens på tiondeplatsen utan tittade då och då bara mot förstaplatsen. Min vilja var så stark och efter en dubbling med A8 mot Hildebrands QQ var jag lite säkrare. Några händer senare ställde jag på SB mot BB, J8 vs. A5, träffar tvåpar och nu var det bubbla. Hittade två vackra damer på SB när alla hade lagt sig och jag höjer, BB synar. Flop: KQ8 regnbåge och jag betar lite. BB ställer med KJ och jag täcker honom. Finalbord med 1, 34 miljoner. Yay, nådde mitt mål!

Efter 12-13 timmars spel var jag riktigt trött och behövde sömn, tyvärr blev det knappt 6 timmar. Startade iallafall dagen med en härlig hotellfrukost och jag var redo för krig. Tänkte att nu kan ingen stoppa mig. Fick bra position på chipleadern och efter bara några händer var jag ikapp. Efter att 2-3 spelare hade åkt blev spelet långsamt och blindsen gick fram och tillbaka mellan oss som var kvar. När vi var fyra spelare kvar gick det ännu långsammare, blindsen var höga och vi var shorta. Det fanns cirka 40 BB fördelat på oss fyra och det kändes som att strukturen blev väldigt brant på finalbordet. I övrigt gillade jag strukturen, speciellt med ante på BB och hade bara velat se några små justeringar.

Under hela min pokerkarriär har jag nog aldrig förlorat så många flippar. Det var säkert mer än tio gånger som shortstackarna överlevde, men tillslut var vi äntligen heads-up. 6, 4 miljoner mot mina 2,2 miljoner. Tänkte för mig själv att jag kommer att vända det, och efter 3-4 händer tog jag en stor risk. Öppet stegdrag med 10-7, 893 på floppen och jag dubblade mot K8. 10 på river räddade mig. Nu var det jämnt och jag vann pott efter pott tills han var väldigt short. I sista handen limpade han och jag ställde med pocket-fyror, de stod och jag kunde ta hem titeln!

Ärligt talat kändes det helt overkligt. Det är alltid roligt att vinna en turnering, men SM känns extra kul. Det är det som är tjusningen med just turneringar, att man går in med ett mål och att sedan kunna stå som vinnare. I cashgame kan man sitta i princip hur länge som helst utan att känna att man har nått ett mål och blivit nöjd.

Fick så mycket gratulationer av folk jag inte ens kände, av de andra spelarna, folk som jobbade på kasinot och kompisar som railade från olika delar av landet. Jag tackar alla av hela mitt hjärta och hoppas att vi ses igen.

För er som har varit nyfikna på vem jag är så spelar jag poker på halvtid. Utanför pokervärlden är jag utbildad konstnär, målar en hel del och är just i färd med att bygga min egen ateljé. På min instagram (@milozand) och hemsida (milozandart.com) kan man läsa mer.

Kärlek & Respekt Milo

54 svar på ”Vägen till att bli svensk mästare…”

Its like you read my mind! You seem to know so much about this,
like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message
home a bit, but instead of that, this is fantastic blog. An excellent read.
I will definitely be back.

Hello There. I discovered your weblog the usage of msn. That is a
really smartly written article. I’ll be sure to bookmark it and return to learn more of your
helpful info. Thank you for the post. I will definitely comeback.

You really make it seem so easy along with your presentation but I find this matter to
be actually one thing which I think I’d by no means understand.
It seems too complicated and very huge for me. I’m having a
look forward in your next publish, I’ll try to get the hang of it!

I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your blog?
Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more
in the way of content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures.
Maybe you could space it out better?

Hello there! I could have sworn I’ve been to your blog before but after looking at a few of the articles I
realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I came across it and I’ll be
bookmarking it and checking back frequently!

It’s appropriate time to make some plans for the
future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or advice.
Perhaps you could write next articles referring
to this article. I wish to read even more things about it!

This is really fascinating, You are an overly skilled
blogger. I have joined your feed and stay up for looking for more of
your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my
social networks

Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading it,
you can be a great author.I will be sure to bookmark your blog and
will eventually come back in the foreseeable future.

I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice day!

Thanks for ones marvelous posting! I definitely enjoyed reading it,
you can be a great author.I will make certain to
bookmark your blog and definitely will come back at some point.
I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice weekend!

Thanks ɑ lot for sharing this with all peopole you actually қnow what you are talking ɑbout!
Boоkmarked. Қindly additionally talk over wіtһ
my web site =). We will have a hyperⅼink change agreement ƅetween us

Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering
which blog platform are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options
for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

May I simply just say what a comfort to find somebody who really understands what they are talking about on the
net. You actually realize how to bring an issue to light and make
it important. A lot more people ought to read
this and understand this side of the story.
I was surprised that you aren’t more popular because you
certainly possess the gift.

The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if
it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.

I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

I have been surfing online more than 2 hours today,
yet I never found any interesting article like yours.
It is pretty worth enough for me. In my view, if
all web owners and bloggers made good content as you did, the
internet will be a lot more useful than ever before.

Wow that was unusual. I just wrote an extremely long
comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to
say superb blog!

What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it
has helped me out loads. I hope to give a contribution & assist different users like its aided me.

Good job.

I simply couldn’t go away your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard info an individual provide on your visitors?
Is going to be back regularly to inspect new
posts

Asking questions are actually nice thing if you are not understanding
anything completely, however this paragraph presents good understanding even.

Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering if
you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?
Thanks a lot!

I am really impressed with your writing skills and also with the
layout to your weblog. Is that this a paid subject matter or did you modify
it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to peer a nice weblog like this one today..

Stängt för kommentering.