Kategorier
Niklas Ståhlström Nyheter startsidan

Sverige-England


Plats och tid: Samara Arena, klockan 16.00

Vilken klassiker detta kan bli. Sverige, Sverige fosterland mot de högmodiga och semifinalsäkra engelsmännen. Perfekta förutsättningar för ett svenskt landslag, som alltid är som bäst när de är underdogs, att skriva in sig i historieböckerna med en ny bragdmatch.

England kom tvåa i sin grupp efter Belgien och har gjort en bra turnering så här långt. Harry Kane leder skytteligan och gör mål på allt framförallt straffar. Inför åttondelsfinalen mot Colombia hoppades jag att vi skulle slippa England i kvarten, men efter att ha sett matchen så är jag inte lika avskräckt. Engelsmännen fick för första gången i turneringen den något tveksamma matchen mot Belgien borträknad kvalificerat motstånd. Laget hade stora problem med Colombias fasta situationer där sydamerikanernas mittbackar tilläts dominera luftrummet och vann först efter en skakig straffläggning.

Tror att Sverige, precis som Colombia, kan såra England på hörnor och frisparkar. Det finns inget lag i turneringen som har ett bättre bollinnehav än Sverige och med bättre menas här hur effektivt man utnyttjar sitt innehav, inte hur länge man passar i sidled eller hur många korta passningar man slår. Janne Andersson har tagit på sig sina finaste Drillostövlar och uppdaterat och förfinat den syniska taktiken till perfektion. Det är säkert inte speciellt kul att kolla på om man inte är svensk, men vem bryr sig om det? Det här är fotbolls-VM och inte nån jävla Eurovision.

Både tror och hoppas att Sverige tar sig till semifinal, men precis som i Brasilien – Belgien så kommer det krävas förlängning och straffar. Spelar på oavgjort efter full tid, vilket även här ger över 3 gånger insatsen.

 

888 Sport

8 svar på ”Sverige-England
”

Please let me know if you’re looking for a author for your blog.

You have some really great articles and I think I would be a good asset.
If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely
love to write some articles for your blog in exchange for a link back
to mine. Please blast me an email if interested.
Many thanks!

Thanks for one’s marvelous posting! I really enjoyed reading it,
you could be a great author. I will be sure to bookmark your blog
and definitely will come back down the road. I want to encourage
that you continue your great work, have a nice weekend!

Stängt för kommentering.