Kategorier
Niklas Ståhlström Nyheter startsidan

Brasilien-Belgien

Plats och tid: Kazan Arena, klockan 20.00

Brasilien och Belgien är väl den kvartsfinalen som var absolut lättast att förutse. Detta är två riktigt bra lag, som ännu är obesegrade i turneringen och som båda har siktet inställt på att vinna rubbet.

Belgien fick oväntat hårt motstånd i sin åttondelsfinal mot Japan och var riktigt när att missa avancemang. De röda jävlarna hann släppa in både 1–0 och 2–0 innan väckarklockan ringde, men lyckades ändå komma ikapp och förbi sina något naiva motståndare. Belgiens offensiv hör utan tvekan till VM´s bästa. Romeu Lukako, på topp, har trots hård uppvaktning hunnit med 4 gjorda mål och bakom honom finns några av turneringens bästa servitörer i Eden Hazard och Kevin De Bruyne. Om finess och fantasi tar slut så kan man alltid lyfta in bollen på den reslige Marouane Felliani, som med afrot inräknat är en bra bit över 2 meter lång. Sammanfattningsvis så är Belgien ett välbeväpnat lag, som kan såra sin motståndare på många olika sätt.

Att lyfta långt är inget som ingår i Brasiliens anfallsstrategi, men finess och fantasi finns det gott om även här. Som jag nämnt förut så är det ändå lagets defensiv som tagit dem så här långt i turneringen, endast ett insläppt mål hittills och då har man ändå tvingats till en del rockader på grund av skador på ytterbackarna. Neymar har inte riktigt fått till det fullt ut ännu och har skapat flest rubriker på grund av sitt enträgna filmande. Utan tvekan är han den spelaren som har rullat flest varv i detta VM. Belgien kommer nog fortsätta skava på hans, vid det här laget, rejält slitna hälar och Neymars rullande lär fortsätta.

Håller fast vid min ursprungsidé att Brasilien kommer vinna detta VM, men här mot Belgien kommer det nog krävas förlängning och kanske straffar. Spelar på ett oavgjort resultat vid full tid, vilket betalar en bit över 3 gånger insatsen.

888 Sport

2 svar på ”Brasilien-Belgien”

Hi! Quick question that’s totally off topic.
Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my
apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this problem.
If you have any suggestions, please share. Cheers!

Stängt för kommentering.