Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

POKER OCH TRAVMÄSTARE

”Hicke” och ”TurneringsleDarre” hade fixat och donat och presenterade Poker- och travmästaren i Pokersberga den gångna helgen. Det har i mina pokerkretsar blivit allt vanligare, och allt roligare, med nya pokerkoncept med udda tvister.

Den här gången spelade varje deltagare, 22 personer varav nästan 20% kvinnor, en V75-rad på 360 rader (tre spikar och sen 3-4-5 och 6 hästar i övriga lopp) på förhand och antalet rätt styrde bonusmarker som delades ut i middagspausen. Som exempel kan nämnas att undertecknad med sina 4 rätt fick 10k extra i stacken då blindsen var uppe i 500-1000. De som lyckades bäst fick fem rätt på travet och för det fick de 5×5000 + en ”femrättsbonus” på ytterligare 10k.

Under travet fick alla som vann en pott med hålkorten 75 (som i V75) extra marker adderade till stacken och där var ”Tant Strul” mest framgångsrik och bluffade hem 2 x 10 BB.

Inför turneringen lottades även en hästsko ut och den som drog vinstlotten fick välja på att själv göra en addon alt. en extra re-entry eller att låta arrangörerna auktionera ut den till högstbjudande. Inte oväntat var ”Hevy” tom på marker och den som ropade hem ”fördelen”. Han slutade sedermera på bubblan och praktiskt nog gick pengarna från auktionen till just ett bubbelpris så han fick nästan hela utgiften tillbaka.

Fantastiskt trevligt arrangemang och ”Hicke” hade gjort en chili som serverades efter travet och undertecknad lyckades för en gångs skull gå djupt men fick nöja sig med en andraplats bakom just nämnda opponent som har minst nio liv i varje turnering känns det som. Spelar en väldigt stabil poker utan misstag men har också den där turen som krävs att t.ex. vinna med A6 mot AK i avgörande lägen. Inte nog med detta – 13 man deltog i en ”Enkelradsutmaning” där det gällde att tippa en häst i respektive V75-avdelning och där dödade samma man spänningen genom att tippa Fritiof som vinnare i första avdelningen. Om den vann? Om den gav bra i odds? Gissa. 26 poäng direkt och ingen kom sedan i närheten.

Skratten avlöste varann på finalbordet där det bjöds på massvis av all ins som sig bör. Jag synade ”Jockes” all in med två sexor på handen och fick se hans hålkort som var 78. Floppen kom 456 och turn och river blankade. Jocke ber mig då se positivt på det hela för att ”Du fick ju faktiskt triss – det får du vara nöjd med!” *haha* I love it!

Nästa specialare är redan i planeringsstadiet och det ryktas om en Yatzypoker. Lär kanske få anledning att återkomma med en rapport kring denna.

/Frisken

Till sist: Specialturren har kommit för att stanna. Klappjakten – Äggjakten – V75-poker, Yatzypoker och det lär inte stanna där…

Ett svar på ”POKER OCH TRAVMÄSTARE”

Stängt för kommentering.