Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

HAR VI NÅGOT TRAVLIGT FOLK BLAND OSS?

Hej där VeckansRek-läsare. Ett av mina större intressen är travsporten men jag har nog inte skrivit en rad hittills om den och inte heller rekat något travspel på sidan.

Hur är det? Har vi några travfreaks som läser här?

Det känns knappt som storloppssäsongen 2017 tagit slut innan 2018 års dito tar vid och inom en månad ska världens största lopp avgöras – Prix d’Amerique och i år har vi ju minst dubbla svenskhopp i form av Readly Express och Propulsion. Dessa är väl främsta utmanare till förhandsfavoriten Bold Eagle som det känns i min ”bok” men jag ska ärligt erkänna att jag har sämre koll på fransmännen än de svenska inslagen.

Det snackas fortfarande om start för Nuncio men tyvärr – han är chanslös i min bok. Att inte Tarzan tagit honom av banan för gott tycker jag är synd. Har jag fel och Nuncio startar och når en framskjuten placering ska jag villigt erkänna mig ”besegrad” men jag tycker hästen sett mer än lovligt tävlingstrött en bra stund nu och glorian har verkligen hamnat på sned.

Nytt travår betyder också att jag så smått börjar drömma mig bort till sista helgen i maj och spekulationerna är redan igång. Lärde sig kretsen kring Bold Eagle av förra årets miss då de körde slut på krämen redan i försöket? Högst sannolikt blir det ett rungade JA på det. Upp med Björn Goop i sulkyn och det är loppets självklara favorit men motstånd kommer inte saknas.

Min egen verkliga dark horse i årets Elitlopp är Cyber Lane. Länge sen jag såg en så komplett häst. Startsnabb, speedig, stark, oöm. Kanske tufft att kräva att han redan i år ska matcha världseliten men någon gång gör han det om han slipper allvarliga skador. Outsider redan i år och favorit då startbilen släpper fältet i Elitloppsfinalen 2019?

/Frisken

Till sist: V75 på lördag, Bergsåker står som värd, och tidiga tanken säger ”måstegardering” på Geisha Sund. Robert Berghs hästar är inte lätta att räkna på för dagen och läget är ju annat än kul. Robban har även jättefavoriten i den femte avdelningen då han från ett bra läge startar Angle Of Attack som mycket väl kan vinna men 75% i skrivande stund gör det omöjligt att inte gardera.

Inte mycket till tips inför lördag mer än två som bör garderas. Här tänkte jag att du skulle komma in i bilden och via en kommentar leverera ditt/dina bästa tips.

8 svar på ”HAR VI NÅGOT TRAVLIGT FOLK BLAND OSS?”

Geisha har bra chans ! Var myyckkett missgynnad av banan senast så om ok bana är det klart !!!!

OK, tycker den är garderingsvärd från dubbla tillägg och betalar nog för Raffinos. Ser framför mig hur Örjan ryggar Bergarn under slutrundan och sen tar sig förbi på upploppet. Men detta är bara mina tidiga tankar. Hinner kanske ändras.

Håller med om att Robbans stallform är ”svårläst” då det är väldigt ojämna prestationer titt som tätt. Gällande Geisha är hon såklart hästen att slå men Qatrine Gel känns given för mig. Hästen känns klart på g igen och hästen var riktigt bra i början på förra året. Kan inte Uffe sitta i spets efter 400 meter!? Tackar..
Sen hoppas jag att Robban kan ta emot Zenit Brick. Om sen Örjan letar sig ut 400 kvar ska det vara klart.

Det är dags för lite Weekend Fun. Spiken, halvt på chansning men kapacitet finns så det räcker för vinst, blev 11 i avd 2. Sen kör jag utgångar och har bl.a. Angle Of Attack som utågångshäst men fyra kusar bakom.

I just like the valuable info you supply in your articles.
I will bookmark your blog and take a look at again here frequently.
I’m fairly sure I will be told lots of new stuff right here!
Best of luck for the next!

What you said was actually very reasonable. But,
what about this? suppose you composed a catchier post title?
I ain’t saying your information is not solid., however suppose you added a post title to possibly grab
a person’s attention? I mean HAR VI NÅGOT TRAVLIGT FOLK BLAND OSS?

– Veckans Rek is a little boring. You ought to glance at
Yahoo’s front page and see how they create news headlines to grab viewers interested.

You might try adding a video or a related pic or two
to get people excited about what you’ve written. In my opinion, it would bring your blog
a little bit more interesting.

Stängt för kommentering.