Kategorier
Nyheter startsidan Odds och Betting

Vilka kan vinna CL denna säsong?

Källa (pixabay)
Den ”moderna” Champions League-turneringen har nu funnits i 27 år (efter att turneringen gjordes om 1992). Dessa 27 år har varit fyllda av flera minnesvärda ögonblick, allt från Liverpools klassiska vändning i Istanbul 2005, Zidanes raket upp i nättaket mot Leverkusen i finalen 2001 till Manchester Uniteds oväntade vändning mot Bayern Munchen i slutminuterna 1999. Totalt har det korats 12 olika vinnare genom åren.

Nu står en ny upplaga av Champions League för dörren och Europas nya mästare ska krönas. De regerande CL-mästarna Liverpool inledde med att vinna sin debutmatch hemma mot Norwich i ligan och får givetvis ses som favoriter tillsammans med Manchester City i år igen. Vilka kan då komma att utmana om titeln i år? Nedan följer tre olika gissningar, sett till en favorittippad, outsider och oväntad.

Straffsparken – Liverpool

Straffsparken är det uppenbara alternativet, ett lag som ganska garanterat kommer att vara med och slåss om guldet. Min valda straffspark i år är Liverpool. De regerande mästarna har kvar samma manskap som vann dem titeln under fjolåret och kommer sannolikt vara med om titelracet även i år. De har en sylvass offensiv med Salah, Mané, Firmino & superinhopparen, Divock Origi. Ett varierat mittfält med flera olika typer av spelare som känner varandra väl. En defensiv där Van Dijk är försvarspjäsen som kan komma att leda Liverpool i år framöver, utöver Robertson och Alexander-Arnold. En av de bättre målvakterna i Europa i form av Allison. Det enda lilla frågetecknet jag sätter är för den andra mittbacksplatsen brevid Van Dijk, där varken Gomez eller Matip känns världsklass.

Juventus
Källa (Pixabay)

Frisparken – Juventus

Frisparken är laget som kanske inte ses som de allra största favoriterna, men som mycket väl kan vara där uppe och störa. Jag sätter Juventus som årets frispark. Det är förvisso ett åldersstiget lag, där bäst före-datumet börjar närma sig på flera håll, men laget har fortsatt många kvalitéer. Cristiano Ronaldo är fortsatt en av världens två bästa spelare och laget kommer kunna stå upp mot och hota allt motstånd, även om de inte alltid kommer gå in som favoriter. Den ”gamla damen” har förvisso inte vunnit Champions League sedan 1996, men kan de gå hela vägen i år? Oddset på ”Champions League – att nå finalen 2019/20” är just nu upp till 11,5

Långskottet – LyonLångskottet är helt enkelt just vad det låter som, laget som ingen tror kommer gå hela vägen, årets Leicester City (eller Porto för den delen). Lyon har ett väldigt ungt och spännande lag, där många av spelarna fortfarande är hungriga att visa upp sig på världsscénen. De har en vass offensiv med spelare som Memphis Depay och Moussa Dembele, framtida stjärna i Houssem Aouar på innermittfältet och en stabil målvakt i form av Anthony Lopes. Det finns förvisso en avsaknad av uppenbara stjärnor i försvaret, men Lyon är fortsatt ett lag som inte får underskattas av något motstånd.

Spelschemat för årets turnering är satt och den 1 juni 2020 får vi se vilka det är som gått hela vägen och om något av de tre alternativen lyckats!