Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

RAPPORT FRÅN ETT FÖRSTA SM – TORSK PÅ TALLINN

Hej! Lovade att rapportera från Estland och Poker-SM i en tidigare tråd men det hanns inte med under tiden för det var så jäkla kul hela tiden och full sula och massa bad beats och glada skratt.

Inledde min resa med att ta mig till Flygbussen och efter 20 minuter på denna var första bad beaten ett faktum – jag hade kunnat ställa bilen på jobbet och bespara mig själv 20 minuters kringelkrokväg från Brommaplan till Annedal där jobbet ligger. Hade varit perfekt att ställa bilen där och tagit bussen därifrån istället men nu vet jag och nästa år är det vad som gäller.

Ute på Arlanda möttes ett glatt gäng upp och den obligatoriska, svindyra och inte alls speciellt goda mackan intogs. Tror det kostade 139 kronor för en Mozzarella/pestomacka och en Mangosmoothie. Bad beat nr 2 var ett faktum *haha*

En smidig flight och kortare taxiresa senare var det dags att checka in på Hilton Hotel vilket var ett RIKTIGT bra hotell och några timmar senare väntade SM-disciplinen Sviten Special. Fick några timmars spel och känna på hur det är att floppa fyrtal i Omahan och byta in kåk på handen men jag bustade i rätt god tid innan pengarna ändå. En Mikael, första gången jag träffade honom vad jag vet, utsåg mig till bordets tajtaste spelare och det utnämnandet har folk som känner mig skrattat gott åt.

Denna första dag valde jag att köpa in i en midnattstiurre men ångrade mig tidigt då jag var aptrött och bestämde mig istället för att köra ”manodepressiv” poker och synade ett omslag med T6 och såg floppen TTT och fick betalt. Eftersom bromspedalen var ur funktion hjälpte detta föga och det var de pengarna i sjön det.

Dag två och Omaha stod på agendan. Ett event jag verkligen såg fram emot men här fick jag bara spela ett varv då min vän Donny på floppen J53 med två spader fick öppet stegedrag och nötfärgdrag och jag själv satt med två knektar på hand. Degen in på flopp och spader tio på turn så var den turneringen förstörd. Tid för annat – Tallinn är en trevlig stad och cashgame fanns tillgängligt även om just den biten funkade mindre bra på Olympic Casino. Väntetiderna var alltför långa och personalen inte så ”inlyssnande” för att utrycka det diplomatiskt.

Fredag och dag tre på resan och nu var det dags för Main Event. Hamnade på ett trevligt bord bl.a. innehållandes slutsegraren Milo Zand men också turgubbe nr 1 Joakim Jonsson som jag spelat mycket mot. Under de första fyra timmarna spelade han alla händer och träffade alla floppar känns det som. Men sedan fick vi vara med om något unikt då hans floppade set i åttor inte fick stå hela vägen.

Jag hade som stort mål att ta mig vidare till dag 2 och låg länge mellan 20-40 k, inga jättestora svängningar, och det såg länge ut att gå vägen men med 21 minuter kvar av dagens spel hände det som inte skulle hända. På BB (1200) och med en raise till 2600 och två limpare bakom fyllde jag upp för att se en flopp med skithanden J4 och checkraisade mig all in på floppen QJ4 och var uppe mot QJ. Orutinen som lös igenom där, spelar sällan tvådagarsevent, men nästa gång lägger jag trots rätt pris för att se flopp. Klart som tusan det kan leda till besvär.

Jag blev dock inte alltför nedslagen av det inträffade utan hade en sjukt trevlig dag och spelupplevelse och stämningen kring hela arrangemanget var helt underbar. Spelade även deepstackeventet och lowrollern och inte heller där kan jag skriva om några framgånger. Cashgamet gick bättre och summa summarum blev resan inte speciellt dyr och planeringen inför 2019 års mästerskap är redan i full gång.

/F(r)isken

Till sist: I’ll be back!

12 svar på ”RAPPORT FRÅN ETT FÖRSTA SM – TORSK PÅ TALLINN”

Hi I am so happy I found your webpage, I really found you by mistake, while I was looking
on Yahoo for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
read it all at the minute but I have book-marked it
and also added your RSS feeds, so when I have time
I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.

Awesome blog! Do you have any tips for aspiring writers?
I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost
on everything. Would you suggest starting with a free platform
like WordPress or go for a paid option? There are so many options out
there that I’m totally confused .. Any suggestions? Appreciate it!

Excellent article. Keep writing such kind of information on your page.
Im really impressed by it.
Hey there, You’ve done an excellent job.
I’ll definitely digg it and for my part suggest to my friends.
I’m confident they will be benefited from this site.

Hi, i think that i saw you visited my web site thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to improve
my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

Stängt för kommentering.