Kategorier
Poker SM Live posml-2018

Poker-SM Live 2018: Chicago sätter nytt rekord i år igen!

Chicago är nog ett av de former av poker som de allra flesta började med. Själv var jag fem, började hustla mina vänner när jag var åtta och spenderade fler timmar på Gunnarsons konditori spelandes än på lektionerna under gymnasiet på Åsö.

Chicago
Chicagon lockade 36 spelare i år

Detta spel går ut på samma sak som Mörkpoker men det är ett poängspel med tre byten. Efter varje byte berättar man vad man har och den med bäst hand får poäng. Par ger ett poäng, stege fyra och så vidare. Sedan kommer utspelet. Där ska man vinna sista sticket för att få fem poäng. Om man tror att man kommer att vinna alla stick säger man “Chicago” och börjar då spela ut och vinner man alla stick blir man 20 poäng rikare. Först till 52 poäng vinner.

Här spelas tre omgångar. Vinnaren får fyra poäng, tvåan tre osv. Efter tre omgångar räknas poängen och bästa spelare valificerar sig vidare till nästa omgång. Man är nu nere i semifinalen där nio spelare är kvar. Dessa kommer att spela i grupper om tre där vinnaren tar sig vidare till final.

Vi återkommer självklart med den som kammar hem denna, enligt spelarna själva, Main Event. I galleriet hittar ni fler bilder från turneringen.

2 svar på ”Poker-SM Live 2018: Chicago sätter nytt rekord i år igen!”

Stängt för kommentering.