Poker-SM 2018: Vad i helskotta är Courchevel?

Poker-SM 2018: Vad i helskotta är Courchevel?

Courchevel. Va fan är det. Ursäkta språket men nog för att det finns många galna spelformer men detta tar ändå priset. Jag har försökt lära mig det flera gånger men gett upp. Det har inte de fyra bord som startade Mixed-eventet här klockan 21. Eller, tja, efter att ha beskådat de tio minuterna innan turneringen kunde starta efter utsatt tid, så vet jag inte om särskilt många, av de som köpt in sig i denna turnering med €220 i buy-in, vet det heller.

Mixed Game

Spelreglerna verkar vara förbryllande för de allra flesta…

“Fem kort?”, undrade en. “Så knappen väljer inte spel?”, frågade en annan. “Va? Ska vi spela med fem kort i courchevel?”, frågade en tredje. “Så man slänger ett kort efter floppen?”, mumlade någon om Pineapple-grenen. “Så vi spelar en spelform per varv.”, konstaterade den enda som verkade ha fattat vad h@n köpt in sig i.

Spelformerna man bör behärska för att delta i denna turnering är följande:

Courchevel
Stötpoker
Pot Limit Omaha
Texas No Limit
Sviten
Crazy Pineapple

Gia Carneström

Gia Carneström undrar om det verkligen är fem kort i curchevel

Jag tror det är någon form av femkorts Omaha denna form av courchevel som man spelar under SM vilket gör det lättare att förstå men första gången jag kom i kontakt med spelet så råkade jag ”mis-clicka” mig själv till en sådan turnering på PokerStars. Jag åkte ut efter någon timme men hade fortfarande ingen aning om vad jag pysslade med och om jag vunnit när handen var slut.

Stötpokern är en gammal hederlig form av poker som är som mörkpoker men där man spelar med sju egna kort som kommer stötvis men ska bilda den bästa femkortshanden. Två dolda, fem öppna, sedan ett dolt och satsningsrundor varje kort. Så totalt sex satsningsrundor. Pot Limit Omaha, Texas No Limit och Sviten Special bör alla veta vad det är vid det här laget, om jag skött mitt jobb här under SM-veckan, så jag går snabbt vidare in till Crazy Pineapple som är den sista spelformen. Detta spelas som Texas men med den lilla knorren att man börjar med tre kort. Detta tredje slängs efter bettingrundan efter floppen. Detta brukar, Sviten undantaget, vara den galnaste av dessa. Jag tror helt ärligt inte att många förstått hur stor varians detta tredje kort skapar. Sannolikheterna till bättre träffar är enormt mycket större än vid Texas och Omaha (där man måste använda båda sina kort tillsammans med brädan).

Denna turnering vill de som köpt in sig nu kalla den riktiga SM-titeln och jag kan på sätt och vis hålla med då man måste behärska så många spelformer för att ta hem turneringen vilket kommer att gynna de som har tungan rätt i mun. Jag ska försöka följa denna turnering så långt det går men vi får se hur snabbt den fortskrider då det ändå är en dag imorgon också. Men till finalbord ska de nog få stå ut med mig.

Kolla gärna in bilderna från detta event HÄR.

Shuffle up and deal crazy (pineapple) people! Nu kör vi!

//Lina

Share This

About the author

8 comments

 1. g

  I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this
  post is written by him as no one else know such detailed about my problem.
  You’re wonderful! Thanks!

 2. g

  If some one needs to be updated with latest technologies therefore he must be pay a quick visit this
  website and be up to date all the time.

 3. g

  It’s actually a great and helpful piece of information. I am
  happy that you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this.
  Thank you for sharing.

 4. gamefly free trial

  An impressive share! I’ve just forwarded this onto a colleague who has been conducting
  a little research on this. And he in fact ordered me lunch because I stumbled upon it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!

  But yeah, thanx for spending some time to talk about this issue here on your web page.

 5. how to get help in windows 10

  I’m no longer certain where you are getting your information, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or working out more.
  Thanks for magnificent info I was searching for this information for my mission.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *