Kategorier
Poker SM Live posml-2018

Poker-SM Live 2018: Björin skänker stjärnglans

Dag ett är i böckerna. Nu är det dags för dag ett igen. I Main Event. Dag 1a närmare bestämt. Och vilken dag detta kommer att bli. Hela fältet kryllar av härliga legender i poker. Många som var stora redan när de flesta av oss andra gick i blöjor.

Chris Björin
Chris Björin spelar dag 1a

Den största legenden av dom alla är ingen mindre än Chris Björin. Om Thor Hansen är Norges gudfar inom pokern så är Chris vår. Dessa två känner varandra sedan urminnes tider och var troligen de första två som började söka lyckan i Las Vegas redan på 80-talet. De har spelat WSOP mer eller mindre sedan starten och att Chris tar sig hit till SM känns stort och ger tävlingen än lite mer prestige om jag får säga det själv.

Chris är en väldigt omtyckt spelare och en fin ambassadör. Jag vet hur han alla gånger vi setts i Las Vegas under WSOP och han bjudit alla oss ur svensk pokermedia på middag. En väldigt fin gest för oss som annars mest lever på pizza och hamburgare där från kantinen utanför spellokalen för ut från Rio kommer man mer eller mindre under de veckor som turneringen spelas. Ett år var jag själv där i nio veckor och tror inte jag var ute mer än max fem gånger. Ja det är sant. Men sen behövde jag vila upp mig från ljuden av slotmaskiner och rifflande marker i flera veckor när jag kom hem.

William Thorson, Lina Olofsson och Daniel Negreanu
Jag tillsammans med William Thorson och Daniel Negreanu 2008

Jag minns ett år, och troligen det enda, som Chris inte spelade WSOP. Plötsligt ringer Daniel Negreanu mig i panik. “Lina!!! Var är Chris. Ska han inte spela WSOP? Kan du kontakta honom åt mig?”. Jag träffade Chris några veckor senare på Casino Cosmopol och frågade. Han hade lite problem med hälsan och hade valt att inte spela detta år till Negreanus besvikelse då han var ett av hans starkaste kort i hans player draft där det satsas stora pengar under WSOP i denna Fantasy League.

Men nu är han här och bringar stjärnglans åt turneringen. Han är inte den enda och jag berättar i nästa inlägg om några andra som kommit hit och som varit med sedan urminnes tider.

UPDATE: Först ut i årets Main Event är ingen mindre än Bobo även känd som Helikoptermannen. En omtyckt och välkänd klubbspelare från Mellansverige. GG UL M8.

Hörs snart!

//Lina