Kategorier
Poker SM Live posml-2018

Poker-SM 2018: PLO slår nya deltagarrekord

Pot Limit Omaha. Näst efter Texas Hold’em får man väl säga att Pot Limit Omaha kommer på popularitetsskalan. Ett spel där man inte längre tillåts gå all-in utan bara kan beta pott åt gången, där man har fyra kort på handen och måste använda två för att bilda bästa tänkbara femkorts pokerhanden.

Sedan 2007

Andreas Johansson
Andreas Johansson

Detta är det tolfte året som Pot Limit Omaha är en SM-gren. Första gången var 2007 och då var det ingen mindre än pokerprofilen Niklas Lundqvist som kammade hem segern. Sedan dess har vi alltså korat totalt elva PLO-mästare. Hela listan har ni här:

2007: Niklas Lundqvist
2008: Micke Norinder
2009: Johan Storåkers
2010: Ferit Gabrielsson
2011: Christer “Crippo” Larsson
2012: Andreas Johansson
2013: Andreas Johansson
2014: Andreas Johansson
2015: Per Hildebrand
2016: Per Hildebrand
2017: Mika Hautakangas

Ja ni ser. Det är ingen dålig samling namn som årets vinnare kan sälla sig till. Och nej, det är inte tryckfelsnisse som varit i farten. Andreas Johansson har faktiskt vunnit PLO tre år i rad och Per Hildebrand följde upp de två åren efter med back-to-back segrar. Förutom dessa har vi Ferit Gabrielsson som vunnit SM två gånger. Fast bara förbundets SM en gång. Hur går det ihop tänker ni. Jo det arrangeras faktiskt (konstigt nog i mångas öron men jag lägger inga värderingar i det) två SM varje år. Detta och ett av Casino Cosmopol. De flesta menar att detta är spelarnas SM men väljer ändå att spela båda för vem vill inte kalla sig SM-vinnare?

Deltagarrekord

Peter Hedlund
Peter Nalle Hedlund

I år slår PLO:n deltagarrekord. Spelstart klockan 14 drog man igång och hela 98 spelare är inköpta nu när registreringen stängt efter fyra nivåers spel. Ja ni läste rätt. Nästan 100 spelare ska i år göra upp om titeln och en total prissumma på €27 645.

Main Event
Main Event fortsätter rulla på och här har man gått från 86 startande ner till 69 och här är prispoolen uppe i €41 710 men som ni alla vet så är det en dag imorgon alltså. Ja inte bara en klyscha utan även på pappret. Dag 1b startar precis som idag vid lunch och har fyra nivåers latereg. Med tanke på populariteten i PLO så känns det som att detta påverkat det ganska låga antalet deltagare så vi får nog räkna med desto fler imorgon.

Välkomstdrink
Den som känner för att socialisera sig lite här under SM är välkommen att komma ner till hotellbaren klockan 23.00 för en välkomstdrink. Här har man chansen att träffa alla våra sponsorer och lära känna andra härliga spelare från när och fjärran. Vi ses väl där?

//Lina

6 svar på ”Poker-SM 2018: PLO slår nya deltagarrekord”

Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to
and you’re just too great. I actually like what you have bought
here, really like what you are stating and the way in which you
assert it. You are making it entertaining and you continue
to care for to stay it wise. I cant wait to read much more from
you. That is actually a wonderful website.

Spot on with this write-up, I honestly believe this site needs
far more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for
the info!

Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
Extremely useful information specially the last part 🙂 I care for such
info a lot. I was looking for this particular info for a long time.
Thank you and good luck.

Stängt för kommentering.