Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

I HUVUDET PÅ ETT SPELPROFFS

Veckans Rek och VM-tipset 2018 fick en pratstund med Karl Rosengård – av många känd som ”Han som alltid vinner tipstävlingarna sajterna presenterar.”

Hej Karl! Skulle du kunna presentera dig för våra läsare.

KR: Hej VeckansRek! Haha, ja jag har väl fått ett sånt rykte, i alla fall bland mina vänner och bekanta. Jag är 30 år gammal och bor i Stockholm. Har hållit på med spel sen jag var liten, tippade Stryktips varje vecka med min pappa och fick även lämna in en lången ibland. Det var både spännande och roligt att tippa då, men bra var jag inte.

Du har åtskilliga vinster i olika tipstävlingar och har vunnit många resor med sport som tema. Hur många tipstävlingar har du vunnit?

KR: Har inte koll på exakt hur många tipstävlingar jag har vunnit, men antalet resor jag har vunnit relaterat till olika sorters tävlingar är över 70 nu. Den första resan jag vann var genom Aftonbladets tävling ”Drömelvan” och det var en resa till fotbolls-VM 2006 för att kolla på Sverige-Paraguay i Berlin. Sen har jag även vunnit resa till 4 olika Champions League finaler, 3 fotbolls-EM och 2 fotbolls-VM.

Vilken är den roligaste vinsten/minnet?

KR: Min mest minnesvärda vinst var en resa till fotbolls-VM i Sydafrika 2010. I det priset ingick flyg och boende samt biljetter till 8 matcher under 1 månads tid. Utöver mina vunna biljetter så köpte jag även biljett till 6 matcher till, så fick se sammanlagt 14 matcher det VM:et. Fick uppleva bland annat Suarez räddning på mållinjen i kvartsfinalen mot Ghana samt Iniestas övertidsmål i finalen mot Holland.

Hur går du tillväga?

KR: De flesta tävlingar är ju unika men det gäller att noga läsa igenom reglerna och tänka ut en bra strategi att använda sig av innan tävlingen startar.

Någon speciell strategi som du kan avslöja eller är det ”Top Secret”?

KR: Nej, jag skulle inte säga att jag har någon speciell strategi annat än att jag lägger ner mycket tid på tävlingarna jag är med i och noga tänker ut hur jag vill göra för att öka mina chanser.

När och hur kom du in på spelets bana?

KR: Började som sagt redan tippa Stryktips och Lången med pappa som liten. Men det gick inte med vinst förrän jag fyllde 18 i samband med pokerboomen. Då var det mest fokus på poker för mig i några år. Det gick snabbt ganska bra, det var kul och motståndet var inte så tufft. Livnärde mig på poker i 4-5 år, men sedan dess har jag gått över till sportsbetting mer och mer.

Vilken spelform är den roligaste tycker du?

KR: Fantasy sports är nog den roligaste spelformen just nu för mig, men den är inte så stor i Sverige än även fast spelbolagen som Paf, Unibet, Bethard och Betsson så smått börjat erbjuda spel.

Har du något eller några favoritlag?

KR: I VM är det givetvis Sverige. Sen när det kommer till klubblag så gillar jag Djurgården, Liverpool och finska laget FF Jaro.

Händer det att du spelar emot dina favoritlag om oddsen är orimligt höga på motståndarna och i så fall gläds du åt eventuell spelvinst i det läget?

fotboll

KR: Jo det har hänt att jag spelat emot mina favoritlag, men det blir nog lätt så att man bara väljer att avstå spel helt trots att man skulle bli lockad av oddsen att spela emot favoritlaget. Om vinsten är tillräckligt stor och matchen inte betyder så mycket så kan jag glädjas trots att ett av mina favoritlag skulle förlora.

VM i Ryssland stundar och jag gissar att det är lite som julafton även för dig? Hur förbereder du dig inför den stora fotbollsfesten?

KR: Jo, det här är ju något man sett fram emot ett tag nu. Det skall bli riktigt kul, frågan är hur man skall hinna med något annat än att följa och betta på VM under kommande månad. Ska själv ner och se 5 matcher i VM nu under första veckan, så inför den resan har man ju förberett vissa praktiska saker men utöver det har jag inte förberett så mycket.

Du har som sagt vunnit det mesta men just VM-tipset har du aldrig vunnit. Hur åtråvärd är den bucklan och hur ska du bära dig åt för att lägga vantarna på den?

KR: Nej, det stämmer men om jag minns rätt var jag rätt nära förra VM. Om Argentina hade slagit Tyskland i finalen hade jag vunnit. Men så blev det ju inte och istället slutade jag utanför topp 5 helt och hållet och blev utan pris. I år har jag satsat hårt och lämnat in flertalet tips. Ska se om jag hinner lämna in några fler innan spelstopp.

Snabbfrågor om VM i Ryssland:

Mästerskapets flopp (nation): Portugal
Mästerskapets flopp (spelare):
Ronaldo
Så långt går Sverige:
Trea i gruppen
Sveriges bästa målskytt:
Viktor Claesson
Mästerskapets positiva överraskning (nation):
Uruguay
Mästerskapets positiva överraskning (spelare):
Edison Cavani
Håll ögonen på:
Utav de nordiska länderna tror jag endast Danmark går vidare ur gruppen, men med lite flyt kan de gå riktigt bra. Tycker att man skall vara försiktig med att spela emot dem i VM.

Då tackar Veckans Rek och VM-tipset för att du tog dig tid. Lycka till både med VM-tipset och annan betting under sommaren!

KR: Tack, hoppas nu Sverige presterar bättre än vad jag tror.

5 svar på ”I HUVUDET PÅ ETT SPELPROFFS”

Hello there! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
There’s a lot of folks that I think would really appreciate
your content. Please let me know. Thanks

Stängt för kommentering.