Äntligen racehelg igen !!

Äntligen racehelg igen !!

En hel jävla vinter utan race, jag tror jag sett varenda lopp sedan 2008 i repris på MotoGp:s hemsida i ren abstinens.

Det är klart, tristessen har ju lättat en aning under de officiella tester som varit men där är det bara live-timing och efterhandsrapportering, det är NU den riktiga varan levereras.

Qatar, en bana inslängd i en jävla öken i ett sketland som Qatar, med pengar kommer man långt…..

Det är en bana som alltid kräver lång tid för att ge fäste och därför har Dorna valt att lägga de sista testerna där, dels för att bli av med lite sand från banan o lägga ner lite gummi men även att för piloterna vänja sej vid att köra i elljus. Japp, racet går kvällstid deras tid.

Det är också en bana som passar Yamaha suveränt och det är det vi tar fasta på här.

Under ett flertal tillfällen förra säsongen och under de flesta testdagarna därefter så är det en Yamahaförare som stuckit ut i synnerhet och han kör i deras satellitteam, Tech3. Ett grodätarteam med en störtskön ägare som nu gör sin sista säsong av 21 med Yamaha, snyft.

Trots att Tech3 kört med ett år äldre grejer än fabrikarna har dom gång på gång slagit fabrikarna på fingrarna och framförallt har nr 5 Johan Zarco gått som tåget. Han gjorde sitt första MotoGp race någonsin på denna bana för ett år sedan och kraschade då i ledning på sjätte varvet. Det var nog ingen som trodde sina ögon när dom såg hur lätt han höll undan för övriga fältet.  men som sagt var, tyvärr för hans del kraschade han, stor chans att han vunnit sitt första race där annars.

MEN, det tar han igen i år istället o nu täljer vi guld. Mindre guld än jag hoppats på förvisso då inget bolag sticker ut i odds än men ändock guld.

Det är mycket som talar för nr 5 denna gång, jag har nämnt jämnheten och lyckade testdagar, det viktigaste kommer dock nu. Zarco är enormt skicklig på att bevara däcken på hojen. När andra piloter måste köra medel eller hårt både bak o fram så sätter Tech3 på mjukt runt om på den gode fransmannen. Detta är och kommer bli speciellt viktigt i år då Michellin har haft problem länge med att få fram däck som håller. Förra året var det bakdäcken, i år verkar Akilleshälen vara framdäcken. Lösningen som Michellin plockar fram är ett nytt, hårdare framdäck som dom allra flesta nödgas köra med för att klara distansen.

Men inte vår hjälte. Mitt tips är att han kör mjukt runt om och det ger honom tillräckligt stort avstånd till konkurrenterna för att hålla undan när däcken till slut börjar droppa.

I dag har bolagen släppt oddsen och det högsta jag hittar är 9 ggr, på leo vegas och bet365. OBD, sista speltid på Bet365 är fredag 12:45, dom kör säkert och stänger alltid oddsen tillfälligt för att avvakta resultat av de fria träningarna och sedan kvalet.

Jag tror zarco kommer droppa till c:a 5 ggr o putter därför in mitt spel redan nu. Men man måste vara elastisk när man bettar MotoGp, det händer mycket i kulisserna och förra året REGNADE det i ökenhelvetet ……

Men som läget är nu så rekommenderas spel på Zarco till 9 ggr att vinna Qatars GP.

Raca på

byling

Share This

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − sju =