Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

LITE ALLSVENSKT, LITE VM, LITE TRAV OCH LITE ANNAT

Hemma från jobbet på grund av sjukdom (i kombination med VAB då ¾ av familjen har halsont) för första gången på flera år och rastlösheten sprider sig i kroppen. Skriva av sig lite då…

Inte jättelångt kvar till Allsvenskan drar igång igen och här är mina tankar inför säsongen 2018. Jag har inte sen jag skrev ”Sönderköpta igen” skrivit något om mitt DIF och då jag skrev den var det inget som tydde på att Kim Källström skulle lägga skorna på hyllan och Magnus Eriksson var vid det tillfället fortfarande med i planerna för den kommande säsongen. Två jätteavbräck såklart och jag har för egen del avskrivit tankarna på att DIF ska göra en bättre säsong än 2017. DIF kan säkert upprepa den bedriften eller åtminstone slippa tappa alltför många placeringar och har värvat skapligt intressant (Dzenis Kozica från Jönköping Södra och Jonathan Ring från Kalmar FF bland annat) men som jag ser det är det bara två klubbar som kan lägga beslag på de två översta platserna och även om det tar emot att säga det så ser AIK ruskigt starka ut på pappret. Deras värsta utmanare, jo för jag håller faktiskt Gnaget som favoriter till guldet, är såklart Malmö med deras bredd men man vinner inte Allsvenskan på beställning år efter år och jag har inga höga tankar om Magnus Pehrsson som tränare och ser det mer som att MFF vann ”trots” Magnus förra året och inte tack vare.

Det ryktas om att Sebastian Larsson vill till Stockholm och huvudspåret verkar vara att han hamnar i AIK men även DIF nämns som tänkbar klubbadress. Vet inte hur bra polare han och de före detta landslagsspelarna i blåränderna är. Jag ser honom gärna i DIF-tröjan såklart och kommer gratulera klubben från kranskommunen om de även lyckas värva honom. Det man får hoppas på är inre stridigheter eftersom någon spelare som är för bra på att sitta på bänk kommer få göra det i Solnaklubben.

Även om Allsvenskan är något jag brinner för mycket så är ändå årets fotbollshöjdpunkt den som sker i Ryssland i sommar. Inte just för att Sverige deltar. Är min pepp 100% då Sverige är med är den ändå 99,99% då de inte är med. Älskar allt med VM men här är det mer svårtippat tycker jag. Det blir antagligen någon av de vanliga nationerna som lyfter bucklan till slut men jag vågar mig inte ens på att i nuläget tippa vilket. Det enda säkra jag ”vet” är att Portugal och Spanien lägger beslag på en poäng var i deras öppningsmatch i grupp B. Pantsätt hus och hem och lassa in på ”klizzet” redan nu. Blir inte det kryss vet jag inte vilken match som ska bli det. De två grannländerna har att tampas med Marocko och Iran i gruppen och därmed passar ett kryss båda väldigt bra och det räcker som motivering. Krysset betalar 3,45 och det är bara att hämta ut efter matchens slut.

När jag ändå sitter här med gott om tid och Solvalla bjuder på V75-finaler, dessutom är det Jackpot, vore det fel att inte avhandla detta…

V75-1) Första loppet ser ut att få en oväntad, i mitt tycke, favorit. Visst tusan är Slide So Easy en bra häst men bakspår och med fina hästar som Jairo och Justice Ås i listan så trodde jag inte på det scenariot. Det är bara att tacka och ta emot att Jario ännu inte riktigt erkänts av den breda massan för tendensen är att den går ner i streckprocent och allt under 25% är mumma på den. Justice Ås är en mycket fin häst men spår långt ut på vingen bäddar för positionsstrul och tung inledning. Jag tror Joakim Lövgren lotsar Jairo till en vilsam resa i andraspår och är definitivt med på målfotot då avdelning 1 ska avgöras.

V75-2) Skitsvårt lopp. Se upp för duon Mind Your Face och Zeus Karsk (formstall). Det går inte heller att räkna bort en sån som Juvels Boy, ej heller loppets klara favorit Ready Ribb även om den är streckad i överkant i skrivande stund. Streckkrävande lopp.

V75-3) Sticker ut hakan lite här med risk för att få den slagen tillbaka på plats. Zenit Brick är en hårdare och bättre häst än Västerboonthenews och hade det inte varit för att den förstnämnde lottats till den potentiella fällan i form av spår 1 hade jag spikat utan att darra på manschetten. Det kan bli chansspik ändå för jag hoppas och tror att körande Björn Goop letar, och finner, lucka snabbt och det ska då bli skönt att se ekipaget ta ner Västerbo från dödens. Något jag är tämligen övertygad om att den klarar. Tycker Västerbo aldrig sätts på riktigt prov även om det självklart är en fin travare det med.

V75-4) Älskar Weekende Fun och jag gör det så mycket att jag kommer spika den så länge den håller sig på rätt sida 50%-strecket. Jag är nämligen övertygad om att alla stora och ”seriösa” system kommer ödsla streck på bl.a. nummer 7 Global Unlimited med sitt vingelläge. Jag tror dessutom att procenten snarare landar på mellan 35-40% på Weekend Fun och det här är ingen vanlig häst. Ni såg väl hur den såg ut senast? Kanske inte RIKTIGT lika bländande som i starten innan MEN nu senast sprang han med punka på ena sulkyhjulet i 1200 meter och växlade ändå allt på några steg i fjärdespår runt sista böj. Spika och bläddra vidare!

V75-5) Den femte avdelningen ser en omotiverat stor favorit från innerspåret. Jo, jag har också sett Olle Rols framfart på banorna men spets lär det inte bli och då är det ingen bra favorit. Här måste det målas på anser jag och som en travkunnig vän skrev till mig så kommer Twigs Briard bli farlig. Allra helst om den laddas och den tidiga ledaren Global Science med Petter Lundberg väljer att släppa. Det är kanske inte speciellt troligt dock det sistnämnda. Om jag var tvungen att under pistolhot utnämna en häst som chanslös här skulle det bli… nä -skjut mig istället.

V75-6) Indoor Voices står ju för klassen i gänget och är intressant på grund av att streckprocenten stannar strax under eller runt 20% men innerspår och tillägg över ”korta häcken” har fällt bättre hästar. Jag funderar på att gå kort i detta lopp och bara ta med den troliga ledaren, Barbara L.Hanover, utöver tidigare nämnda travare.

V75-7) Supersvår avslutning. Mycket sårbar favorit på grund av för kort distans. Västerbo Exact är åtgärdad efter senaste starten och saknar kanske absolut toppform men jag blir inte ett dugg förvånad om den spurtar till vinst i epilogen. Kul chansspik på de små systemen. Vid fler än ett streck på min kupong kommer Niky Flax med trots att den står halvhårt inne i loppet men som de säger ”Hästar kan inte räkna!”.

Till sist några ord om säsongspremiären i Pokersberga som jag skrev en separat post om. Året inleddes på samma vis som förra året slutade (var i stort)… i en ”personlig vendetta” med en motspelare åkte degen in redan i den första nivån då jag hade två knektar på knappen (raise, reraise, all in från mig och syn). Jag var ”lite oväntat” uppe mot ess-åtta i spader och var den som själv la upp floppen. ”All spades” och god natt efter 1½ varvs spel och ut som allra förste spelare men det innebar att jag hann hem och höra flera av de fina bidragen i Mellon *pfff*

/F(r)isken

Till sist: Nu tar vi nästa pott! Som Lill-Sven skulle ha sagt…

6 svar på ”LITE ALLSVENSKT, LITE VM, LITE TRAV OCH LITE ANNAT”

Då är vinter-OS igång… Men under 2018 är det fobolls-VM man har sett fram emot ända sen Lustig rev ”livestudion” på San Siro. Jag tror Sverige får det riktigt tufft. Kändes som vissa jublade när vi fick Mexico men jag är rädd för att det glädjeskriket kommer fastna i halsen. Men som du säger är det enormt spännande ändå. Tror det är dags för Brasilien…
Jackpot igen på travet och är jag ensam åker vi till Ryssland.

Avd 1. Jairo var riktigt bra senast. Lite överraskande för mig att den bara skulle åka upp till dödens och vinna men knappast för dig. Ett snyggt drag. Den har säkert chans igen men tänker inte spricka på Island Life. Hästen har riktigt bra form och den kommer troligen få en behagligare resa nu. Tredje ut när krutröket lagt sig? Peter G vinner ju inte ihjäl sig men 4% är för lite. Hästen är bra och stallet har form

Avd 2. Svårt lopp men Aisha och Dizzy måste med. Kan Ludde hålla huvudet i styr och inte bjuda in Ready Ribb?

Avd 3. Just idag känns Västerbo väldigt svårslagen när han får tät. Är det någon som kan göra det så är det ju Zenit som knappast blir kvar på innern. Att dessa två herrar skulle köra bort sig känns osannoligt. Ta ställning eller ”helgardera” på två…

Avd 4. Minnestads Ecuador hade blivit behandlad inför förra starten och var inte i toppform. Tror den
sitter i ledningen tidigt och då tror jag det är riktigt, riktigt bra chans. Den är svårslagen i piken.

Avd 5. Håller med om Twigs Briard. Den måste med. Olle försöker jag fälla . Den blir ju över och frågan är om den kommer ut. Tycker Ingves kört lite passivt på slutet och jag tror han blir kvar där bakom.

Avd 6. Har ju tjatat om Indoor länge nu. Var ju klart slagen senast men gjorde det bra som tvåa ändå. Lämpligare uppgift nu
även om den står 20. Borde vara dags för henne.

Avd 7. I sista delas favoritskapet på Qahar Q.C och National Prince. Qahar QC har knappast speeden för att vinna och National såg inte som bäst ut senast och kommer knappast till ledningen nu. Kan det vara dags för Han Herred? Satt fast senast bakoma National och får Ville till en drömresa så…

I have to thank you for the efforts you have put in writing this website.
I am hoping to view the same high-grade blog posts from you in the
future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own,
personal site now 😉

Stängt för kommentering.