V75 PÅ ÅBY MED JACKPOT

V75 PÅ ÅBY MED JACKPOT

Utdelningen för sju rätt i lördags stannade på låga 3,231 kr och ett gäng miljoner går vidare till lördagens tävlingar på Åby eftersom utdelningen på femmorna frös inne.

Jag inledde med en fin spik, Jairo, på Kalmar men sen blev inte omgången mycket annat än ett sömnpiller även om faktistk Gulddivisionen innehöll en viss dos dramatik då BBS Sugarlight lyckades överflygla omgångens största favorit, Västerboonthenews, men till slut stod den sistnämnde ändå som vinnare.

Under söndagen avgjordes världens mest prestigefyllda lopp, Prix d’Amerique, och det blev svenskt i form av Readly Express med Björn Goop i vagnen och Timo Nurmos som tränare. Vilken sjutusan till häst det där är. Enda gången han verkar kunna förlora är då den körs avvaktande och får attackera för sent. Elitloppsinbjudan är utdelad och det vore kul att se kusen där.

På lördag väntar en omgång som på förhand, tyvärr, ser favoritbetonad ut. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till för att fälla Tudor Kronos, Zenit Brick och Southwind Feji. Vinner de alla tre är risken/chansen (beroende på hur man ser det) stor att det återigen blir Jackpot nästkommande vecka.

Zenit Brick ser ut att ha en ytterst lämplig uppgift bakspåret till trots och den blir nog spik på min kupong men sen måste jag nog göra ett försök att fälla en eller rent av båda av de andra som jag nämnde. Roberth Bergh har bränt med större favoriter än så och ett spår långt ut på vingen för Southwind Feji kanske kan öppna upp för överraskningar men i ärlighetens namn är det nog mest önsketänkande i båda fallen.

Noterar en intressant kuskändring på Valborg Marje i den fjärde avdelningen. Inget ont om Paw Mahony men Carl Johan Jepson känns som en kraftig förstärkning. Lär dra på sig många streck tack vare det och spelvärdet känns ljumt.

I avdelning 6 ser vi bara nio hästar till start och även om det är bra klass på loppet så är det synd att det inte fylls. Jag har sedan länge en bild fastetsad på näthinnan då Emir La Brousse avslutade ett lopp som ett ”skållat ollon” och även om ingen vidare form visats på ett tag kommer jag betala för att ha den med. Det ska bli kul att se utevklingen/fortsättningen på Barkevious Mingo det här året. Om den kan ta ytterligare ett kliv i ”rätt” riktning.

Som Velocity de Vie såg ut i debuten för Nurmos med Jorma Kontio i sulkyn för ett par veckor sedan jublar jag över det oddshöjande spåret denna gång. Motstånd saknas naturligtvis inte men den måste ju ha toppchans trots 12:e spår tänker jag.

/Frisken

Till sist: Drömmer mig iväg lite till sista söndagen i maj… tänk om de startar allihopa – Propulsion, Readly Express, Cyber Lane, Twister Bi, Bold Eagle…

Share This

About the author

5 comments

 1. Rotation

  Elitloppet…. Spännande och snart är det dags. Tiden går fort.
  Readly hade ALDRIG vunnit PdA med Jorma men på hemmaplan är det annorlunda…
  När Timo och ägarna för diskussioner huruvida Björn eller Jorma ska köra får BG ett samtal från herr Pilarski som gärna ser Björn
  bakom Bold Eagle i Elitloppet. Björn kan inte tacka nej och Bold Eagle är som en ”ny” häst med BG i sulkyn. Överlägsen seger
  i finalen 1.09,2!

 2. g

  Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading
  it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back someday.

  I want to encourage one to continue your great job, have a nice morning!

 3. gamefly free trial

  Hola! I’ve been following your website for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout
  out from Porter Tx! Just wanted to say keep up the excellent job!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *