Kategorier
Jonas Frisk Nyheter startsidan

ROM BYGGDES INTE PÅ EN DAG

Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt de, lyckligtvis relativt få, som på allvar ställer sig själva och andra frågan ”Bör Özcan Melkemichel sparkas om Europakvalplatsen glider DIF ur händerna?”.

Vad är det för jävla trams undrar jag? Det DIF behöver är kontinuitet och det Özcan presterat under sin första säsong med DIF, oavsett hur det går på Pippifågelns Arena på söndag, är bra och mer därtill. Den som tror att det bara är att värva några namnkunniga spelare och sen slåss om guld och/eller Europakval och tro att man ska glida genom säsongen utan motgångar kan inte varit med speciellt länge.

Trots en väldigt svag insats mot Jönköping under söndagen och en målproduktion som gått helt i stå älskar jag det DIF uträttat hittills under säsongen och jag hoppas att då Allsvenskan drar igång 2018 så matchar Özcan i det närmsta samma elva som kommer matchas nu på söndag.

Och…

NEJ – Kim Källström kommer inte bli avstängd
JA – Gustav Engvall var arg då han blev utbytt
JA – Andreas Isaksson hade en dispyt med ett fåtal uppretade fans efter slutsignalen

…men inget av detta är så pass stort som sensationsbladet vill göra gällande.

Det här är bland annat det jag älskar Özcan för (från presskonferensen):

Var han förbannad, Engvall, då han blev utbytt? Han såg lite sur ut?

Det hoppas jag att han är. Alla som blir utbytta ska vara förbannade för då vill man nåt!

/Frisken

Till sist: Jag vurmade lite för de höga oddsen som fanns på marknaden för krysset respektive bortaseger i gårdagens match mot Jönköping. De som ryggade X2 fick fina 3.20. Besviken på mitt DIF men inte så överraskad över matchbild eller resultat.

 

[adrotate banner=”7″]

13 svar på ”ROM BYGGDES INTE PÅ EN DAG”

Borde kanske lagt till ”till matchen mot Kalmar.” för om Disciplinnämnden hinner sammanträda och döma i detta och Kim blir avstängd på söndag är det unikt och märkligt på många sätt. Hur många gånger har vi inte sett tränare som är avstängda instruera sitt lag via telefonkontakt med assisterande t.ex. Om Kim blir avstängd tror jag han får inleda nästa säsong på läktaren men jag har svårt att tro att man kommer gå så jäkla långt med detta.

”Spelare får under tiden denne är avstängd inte uppträda i någon ledarroll i tävling där spelaren erhöll sin avstängning under tiden denne är avstängd. Det innebär bl.a. att spelaren inte får befinna sig i närheten av det tekniska området och inte heller på annat sätt instruera sitt lag.”

Han berättade ju bara inlevelsefullt för sina lagkamrater om hur det såg ut en gång då han lirade borta mot Danmark 😉

Jag för egen del börjar känna mig otrygg. Var nog lite för snabb för det finns ju faktiskt exempel på minst två tränare som fått förlängda avstängningar för att ha coachat dels i pausen i omklädningsrummet och även från läktaren. Inga exempel på spelare som stängts av dock.

DIF är ju annars lite av en testkanin för SvFF. Vi fick ju Rajalakso avstängd för vad han skrek och gjorde i spelargången tack vare bildupptagning. Oavsett vad ska vi bara vinna och säkra tredjeplatsen på söndag! Inget annat än 100% fokuserade spelare räknar jag med. Vi kan för fan inte avsluta med sju raka utan vinst.

”Kim Källström är spelklar mot Kalmar eftersom anmälan till Disciplinnämnden inte har bifallits.

Kim Källström anmäldes efter matchen mot Jönköpings Södra för att han ”befann sig under halvtidspausen i Djurgårdens match mot Jönköping i Djurgårdens omklädningsrum där han instruerade sitt lag på ett otillåtet sätt.” Detta då en spelare under tid han är avstängd inte får uppträda i någon ledarroll i den tävling där han är avstängd. Anmälan grundade sig på en kort filmsekvens med Kim från omklädningsrummet i pausen av matchen.

Djurgården och Kim Källström har skickat in ett yttrande angående anmälan och i dag kom Disciplinnämndens beslut. I beslutet står det att ”Kim Källström har inte varit upptagen på domarrapporten och har alltså inte varit ledare enligt definitionen i TB (tävlingsbestämmelserna). Han är visserligen normalt lagkapten i Djurgården men det kan inte innebära att han därmed ska anses ha haft en ledarroll i en match han själv inte deltog i. Kim Källström har alltså inte uppträtt i någon ledarroll och anmälan ska därför lämnas utan bifall.”

Beslutet betyder att Kim Källström inte tilldelas någon form av bestraffning och därmed är spelklar till söndagens match mot Kalmar FF, ett härligt besked inför den avslutande dramatiken på Guldfågeln Arena.”

Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring
on other sites? I have a blog based upon on the same
information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would appreciate your work.
If you’re even remotely interested, feel free to send me
an email.

Stängt för kommentering.