Kategorier
Nyheter startsidan Reportage

VECKANS REK BESÖKER DEN SVENSKA POKERSCENEN

I vår reportageserie besökare vi olika klubbar, sällskap och större återkommande turneringar.
Turen har kommit till Värmland som har en bra tillväxt av spelare till sin livescen, där hittar vi bl.a. klubbar i Filipstad, Karlskoga och Karlstad.
Vi hälsar på hos CPT i Karlstad.

Hej Kjelle,

-berätta lite om din klubb… eller ER klubb.

CPT eller Carlstadpokertour startade 2006 och har idag över hundra medlemmar.

Vi har redan sen start en egen (eg två) hemsidor carlstadpokertour.se och .com

Vi var från början 33 medlemmar, men har blivit fler och fler för varje år.
Från början spelade vi hemma hos mig men under de flesta år i matsalen på mitt jobb.
Sedan april i år har vi egen lokal på 110 kvm, hyfsat centralt i Karlstad.

-Hur många bord har ni och hur ofta ni har spel (fokus på turneringar)

Vi har 7 bord, men spelar oftast 6×8 utom på finalbordet där vi har 9-handed.
Innan vi fick egen lokal så spelade vi i snitt 2 ggr per månad.
Nu med egen lokal har vi planer på att köra onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar.
Dock inte i följd samma vecka utan kanske 2 ggr per vecka, typ onsdag och lördag ena veckan och fredag och söndag följande vecka.

– Vad för slags speltyper har du i klubben, spelar dom bara live eller även online?

Väldigt många spelar både live och online. En del spelar bara online när det finns paket att vinna, t e x till SM, BOM etc. Många har slutat spela online eftersom dom tycker att live är så mycket mer socialt.

-Vad tycker du om den svenska pokerscenen, bortsett från Casino Cosmopol, syns klubbarna tycker du? Hur ska nya spelare hitta till pokern som erbjuds på klubbarna?

Det finns säker väldigt många pokerklubbar runt om i Sverige, men tyvärr är dom flesta helt osynliga. Vi har haft publik hemsida sen starten 2006, men söker man på Google så hittar man inte speciell många andra klubbar. Jag är ju också kassör i Svenska Pokerförbundet och vi har startat en inventering av vilka pokerklubbar som finns i Sverige.


-Tittar men på olika regioner så har STHLM så klart mycket spel varje dag men klubbarna tappar spelare för varje vecka samtidigt som regioner som Värmland går åt andra hållet.

Hur kommer det sig tror du?

Precis som du säger, vi får nya spelare hela tiden, och det har varit så sedan vi startade. Vi cappar våra turneringar på 50 spelare och har alltid en väntelista. Kanske blir det färre på våra turneringar när vi börjar köra 2 ggr i veckan.

Allmänt kan VR nämna att klubben inte har någon uttalad medlemsavgift utan den ingår i raken varje gång man spelar hos CPT.
Ambitionen är att inte gå med vinst utan som bäst +-0, ibland så går huset in och gör ett bubbelpris.
Raken täcker alltså lokalhyra, marker, kortlekar osv.

VR:s Mau har haft möjligheten att besöka CPT vid 2 tillfällen i den förra lokalen CPT huserade i och slogs då av hur trevligt poker kan vara att spela, även om det handlar om pengar.
Väldigt prestigelöst spel, idel glada miner runt borden och även en förlorat pott kunde innebära en kommentar som ”jäklar, hade du kåk, fin hand” och inte någon sur kommentar om fiskigt spel eller dylikt.
Mycket trevliga spelare och sköna karaktärer, kan ha berott på att man förlorade rakt ut men vill tro att det handlade mer om spelarnas inställning till det sociala samspelet runt bordet än något annat.

Är du intresserad av att komma in kontakt med CPT så skicka oss ett meddelande så ser vi till att ni kommer i kontakt med rätt person.

4 svar på ”VECKANS REK BESÖKER DEN SVENSKA POKERSCENEN”

Stängt för kommentering.